ΑρχικήinetNFC βραχιόλι χειρισμού smartphone

NFC βραχιόλι χειρισμού smartphone

Οι ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες φοριούνται αναμένεται να αποτελέσουν το επόμενο «big thing» στον χώρο της τεχνολογίας, και ως εκ τούτου πολλά νέα προϊόντα τα οποία εντάσσονται στον χώρο των wearable electronics ετοιμάζονται να εξέλθουν στην αγορά. Ένα εξ αυτών είναι και το αποκαλούμενο 13.56: στην ουσία πρόκειται για ένα βραχιόλι/ περικάρπιο με τεχνολογία Near Field Communication (NFC), το οποίο αναπτύσσεται από Ισπανούς φοιτητές που στράφηκαν στο Kickstarter για να χρηματοδοτήσουν το project τους.

Όπως είπε ένας ο Γκιγιέρμο Μπαντέρας, εκ των δημιουργών του 13.56, στο Mashable, στην ουσία αυτό που κάνει το περικάρπιο είναι να μετατρέπει το πίσω μέρος του smartphone σε ένα μεγάλο «κουμπί», με τον χρήστη απλά να πλησιάζει το χέρι με το βραχιόλι στο τηλέφωνό του και να κάνει μία χειρονομία για να δώσει τις εντολές που επιθυμεί ώστε να πραγματοποιηθούν κάποιες απλές λειτουργίες (κλείσιμο ξυπνητηριού, ρύθμιση έντασης ήχου, αλλαγή τραγουδιού κ.α).

Επίσης, η συσκευή είναι αδιάβροχη και, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, οι οποίοι επέλεξαν ως υλικό κατασκευής το φυσικό ελαστικό, σχεδιασμένη για καθημερινή χρήση.

Μέχρι τώρα, το 13.56 έχει συγκεντρώσει 4.300 λίρες στερλίνες για τη χρηματοδότησή του, με τον στόχο να βρίσκεται στις 20.000 και 13 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS