ΑρχικήsecurityΤρεις συλλήψεις στην Αττική για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Τρεις συλλήψεις στην Αττική για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

«Σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας κατείχαν και διακινούσαν, μέσω διαδικτύου, τρία άτομα που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές της Αττικής, μετά από μεθοδευμένη επιχείρηση των διωκτικών αρχών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από στοχευόμενες και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες, που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:

1. Ένας 46χρονος στη Νέα Ερυθραία, για χρονικό διάστημα περίπου 5 μηνών, με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 386 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

2. Ένας 29χρονος στο Καματερό, για χρονικό διάστημα περίπου 5 μηνών, με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 487 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

3. Τέλος για 25χρονο, επίσης στο Καματερό, προέκυψε ότι για χρονικό διάστημα περίπου 8 μηνών, με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 272 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αρχείων, το είδος αυτών και η ημερομηνία που υπερφορτώθηκαν.

Παράλληλα, διερευνάται εάν μέρος των αρχείων αυτών δημιουργήθηκε – βιντεοσκοπήθηκε στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Πηγή:  directnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS