ΑρχικήsecurityΑναφορά για προβληματικό calibration στους αισθητήρες κίνησης του iPhone 5s

Αναφορά για προβληματικό calibration στους αισθητήρες κίνησης του iPhone 5s

Ακολουθώντας αναφορές χρηστών στο site της Apple, η ιστοσελίδα Gizmodo προχώρησε σε δοκιμές προκειμένου να επιβεβαιώσει ή όχι αν οι αισθητήρες κίνησης του iPhone 5s αντιμετωπίζουν πρόβλημα βαθμονόμησης.

Συγκρίνοντας ένα iPhone 5s με ένα iPhone 5 σε συνδυασμό με πραγματικά εργαλεία τα οποία “μιμείται” το iPhone με τους κατάλληλους αισθητήρες, το Gizmodo ανακάλυψε ότι το γυροσκόπιο, η ψηφιακή πυξίδα και το επιταχυνσιόμετρο σε δύο διαφορετικά iPhone 5s όντως παρουσιάζουν λάθος ενδείξεις.

Σε δικές της δοκιμές, η ιστοσελίδα ArsTechnica επιβεβαίωσε τα ευρήματα του Gizmodo αφού όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία με τα iPhone 4, iPhone 5 και iPhone 5s αν και τοποθετημένα σε επίπεδη επιφάνεια, μόνο το iPhone 5s εμφανίζει λάθος μέτρηση.

Untitled

Επιπλέον με βάση τη συζήτηση που διεξάγεται στο forum του MacRumors, πολλοί χρήστες δηλώνουν λανθασμένες ενδείξεις έως και 6 μοίρες ενώ στις μετρήσεις του ArsTechnica και του Gizmodo οι μετρήσεις ήταν λανθασμένες κατά 2 μοίρες παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες βαθμονόμησης (calibration). Στην ίδια συζήτηση, χρήστες αναφέρουν ότι προχώρησαν σε αλλαγή της συσκευής, με την Apple να μη φέρει αντιρρήσεις ενώ στις νέες συσκευές το πρόβλημα δε παρουσιάζεται.

Εκτός των λανθασμένων ενδείξεων στη ψηφιακή πυξίδα του iPhone 5s, οι συνέπειες του προβλήματος σε κανονική χρήση της συσκευής είναι μικρές όπως αναφέρει το ArsTechnica ενώ το Gizmodo δημοσιεύει video από παιχνίδι με το πρόβλημα να είναι ορατό.

ku-xlargeΜέχρι αυτή την ώρα η Apple δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με το θέμα έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί αν το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί πρόβλημα του hardware ή του software καθώς και τον τρόπο που προτίθεται η εταιρεία να το αντιμετωπίσει.

 

Πηγή: insomnia.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS