ΑρχικήinetΠανικός στα μέλη της Χρυσής Αυγής: Κλείνουν blog και σελίδες στο Facebook...

Πανικός στα μέλη της Χρυσής Αυγής: Κλείνουν blog και σελίδες στο Facebook για να μην «καρφωθούν»

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία κλείνουν τις σελίδες τους στο facebook και τα blogs τους, σε μια προσπάθεια να «σβήσουν» στοιχεία και φωτογραφίες και να ανακόψουν τις έρευνες των Αρχών.

Ενδεικτικά, το blog που διατηρούσε η Τοπική Οργάνωση Νίκαιας και είχε πληθώρα στοιχείων σχετικά με τις δράσεις των χρυσαυγιτών, όπως η στρατιωτική τους εκπαίδευση αλλά και οι φωτογραφίες του Ρουπακιά, πλέον είναι διαθέσιμο μόνο για μέλη και πρέπει να εισαχθεί κωδικός, αναφέρει το Εθνος.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται σε αρκετά χρυσαυγίτικα σάιτ, τα οποία μέχρι πρότινος προπαγάνδιζαν μέσω Διαδικτύου στρατολογώντας ακόμα και ανηλίκους. Εξάλλου, όπως είχε υποστηρίξει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής στη συνέντευξή του στο «Εθνος», τα καλέσματα για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς, αλλά και για δράσεις των τοπικών οργανώσεων γίνονταν μέσω της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

[quote]«Εγώ ξεκίνησα στη Χ.Α. από την πρώτη συγκέντρωση που έκανε η Τ.Ο. Νίκαιας, στο κάλεσμα που έκανε μέσω Facebook. Ζήταγε βοήθεια γιατί θα πήγαιναν Πακιστανοί στα γραφεία της Νίκαιας για να τα σπάσουν. Τότε ήταν η πρώτη φορά που πήγα εγώ»[/quote]
, είχε δηλώσει το πρώην στέλεχος.

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υπάρξει ειδική μέριμνα για την δράση των ακροδεξιών στο Διαδίκτυο όσον αφορά προτροπή σε κακουργηματικές πράξης, ενώ ο ταξίαρχος και επικεφαλής της Δίωξης Μανώλης Σφακιανάκης δήλωσε πως δεν πρόκειται να χαθεί τίποτα.

Ο πανικός των μελών της Χρυσής Αυγής, φαίνεται και από τις μεταξύ τους συνομιλίες, στις οποίες οι χρυσαυγίτες μιλούν πανικόβλητοι από το ενδεχόμενοι να ανακαλυφθούν ενοχοποιητικά στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιεύσει, ενώ σε άλλες συνομιλίες, μέλη του ακροδεξιού κόμματος αναφέρουν πως έχουν κλείσει τα προφίλ τους στο Facebook από την πρώτη μέρα «για να μη δουν δημοσιεύσεις, να μη δουν φωτογραφίες, να μη δουν τίποτα και τις φωτογραφίες είχα σβήσει και τους φίλους όλους από τη Χρυσή Αυγή τους είχα σβήσει», συζητούν μεταξύ τους τα μέλη της Χ.Α. σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή:  iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS