ΑρχικήinetΤρόπαια και θύματα στον πόλεμο των smartphone

Τρόπαια και θύματα στον πόλεμο των smartphone

Σύμφωνα με την Euronews, για τη Samsung κανένας καταναλωτής δεν περισσεύει. Η σειρά Galaxy απευθύνεται σε όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά για τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.

Άλλες σειρές φθηνών smartphone καλύπτουν αγορές όπως της Κίνας και της Ινδίας, κάνοντας προσιτά τα κομψά κινητά σε χαμηλά εισοδήματα.

Η στρατηγική της κορεατικής εταιρείας αποδείχτηκε αλάνθαστη.

Η εταιρεία οδηγείται στο δεύτερο έτος κερδών ρεκόρ. Για το τρίτο τρίμηνο του 2013 προβλέπει αύξηση λειτουργικού κέρδους 25%, στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ώρα που η Samsung επιβεβαιώνει την κυριαρχία της, οι αναλυτές περιμένουν τα αποτελέσματα της Apple, σε δύο εβδομάδες, για να διαπιστώσουν το νικητή στο νέο γύρο πολέμου στην αγορά των smartphone.

Ο πόλεμος, όμως, έχει και θύματα.

Μετά τη Nokia, που αναγκάστηκε σε εξαγορά από τη Microsoft για να επιβιώσει, και τη Blackberry που θα απολύσει το 40% του προσωπικού της για να αποφύγει το λουκέτο, στο «κόκκινο» περνάει και η ταϊβανέζικη HTC. Άλλοτε κυρίαρχη στην ασιατική αγορά, η εταιρεία ανακοίνωσε, για πρώτη φορά, ζημιές στο τρίτο τρίμηνο. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι ημέρες της φρενήρους ανάπτυξης στην αγορά των smartphone οδεύουν προς το τέλος τους.

Greek Finance Forum

 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS