ΑρχικήsecurityΗ NSA χρησιμοποιεί της διαφημίσεις της Google σαν δούρειο ίππο!

Η NSA χρησιμοποιεί της διαφημίσεις της Google σαν δούρειο ίππο!

Αν και η National Security Agency (κατασκοπευτικός οργανισμός των ΗΠΑ) δεν κατάφερε να σπάσει το ανώνυμο δίκτυο Tor, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες του έχουν γλυτώσει από την κατασκοπεία.

Η NSA μπόρεσε να χρησιμοποιήσει δικτυακά δίκτυα διαφημίσεων, όπως αυτό της Google σε συνδυασμό με τους κόμβους Tor που έχει στον έλεγχό της, για να ακολουθήσει χρήστες του Tor, σύμφωνα με μία νέα έκθεση που βασίζεται σε ντοκουμέντα που διέρρευσε ο Edward Snowden και ελήφθησαν από τον ερευνητή Bruce Schneier μαζί με την εφημερίδα The Guardian. Το Tor επιδοτείται κυρίως από το υπουργείο εξωτερικών και το υπουργείο αμύνης των ΗΠΑ.

Το Tor αυτοδιαφημίζεται πως βοηθάει ανθρώπους για να “αμυνθούν κατά της ανάλυσης κίνησης, ενός τρόπου για διαδικτυακή επιτήρηση που απειλεί την προσωπική ελευθερία και ιδιωτικότητα, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις σχέσεις και την ασφάλεια του κράτους”.

Ο Robert Hansen, ένας ειδικός στους browsers που δουλεύει για την White Hat Security, εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε ότι η παρακολούθηση των κόμβων του Tor δεν είναι κάτι νέο.

Το υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε στο ADSLgr

 

Πηγή: technewz.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS