ΑρχικήinetΗ Google προσαρμόζει τον Chrome στα Windows 8

Η Google προσαρμόζει τον Chrome στα Windows 8

Kίνηση ματ ετοιμάζει η Google, η οποία προετοιμάζει μία εκδοση του Chrome browser που θα εκμεταλλεύεται την ξεχωριστή φύση των Windows 8 μέσω της metro-mode έκδοσης, όπου έχουν εισαχθεί νέα στοιχεία.

Το κυριότερο όλων, είναι ότι η Google έχει μεγάλα σχέδια για τον browser της, τον οποίο θέλει απ’ ότι φαίνεται να χρησιμοποιήσει σαν δούρειο ίππο για να εισάγει το Chrome OS στα Windows.

Προς το παρόν η νέα έκδοση του Chrome είναι διαθέσιμη στους προγραμματιστές και απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί ως άρτια. Ωστόσο ήδη έχουν ενσωματωθεί βασικές λειτουργίες που… μυρίζουν Chrome OS.

Για παράδειγμα, υπάρχει μία μπάρα που μπορεί να τοποθετηθεί στο κάτω αριστερό ή το δεξί μέρος της οθόνης, και περιλαμβάνει εφαρμογές τής Google, όπως τον Chrome, το Gmail, το Docs και το Youtube.

Μια ακόμα ομοιότητα με τον Chrome OS, είναι η τακτοποίηση των tabs με την χρήση της λειτουργίας snap ενώ υπάρχει και ένας app launcher στο κάτω αριστερό μέρος.

Το κατά πόσον το τελικό προïόν θα κυκλοφορήσει με την τωρινή του μορφή παραμένει ερωτηματικό, είναι ωστόσο σημαντικό δείγμα των προθέσεων της Google σε σχέση με την μεγάλη ανταγωνίστριά της.

 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS