ΑρχικήinetΗ Τεχεράνη δεν αναμένεται να «ξεμπλοκάρει» Facebook και Twitter

Η Τεχεράνη δεν αναμένεται να «ξεμπλοκάρει» Facebook και Twitter

Παρότι ο Ιρανός πρόεδρος δήλωνε ανοιχτός στον περιορισμό της διαδικτυακής λογοκρισίας

Δεν αναμένεται να υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Τηλεπικοινωνιών.

Μπορεί για λίγες μόλις ώρες να δόθηκε η δυνατότητα στους χρήστες του Διαδικτύου να σερφάρουν στις δημοφιλείς ιστοσελίδες, όμως μετά το μπλόκο η Τεχεράνη βάζει και πάλι ηλεκτρονικό φρένο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών, Μαχμούντ Βαεζί: «Η απαγόρευση πρόσβασης σε ιστότοπους όπως Facebook και Twitter δεν έπρεπε να αρθεί».

Παρότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, είχε δηλώσει ότι θα έπρεπε να περιοριστεί η διαδικτυακή λογοκρισία, η Τεχεράνη προχωρά στην απαγόρευση δημοφιλών τόπων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και το YouTube, άλλες πολλές ιστοσελίδες, καθώς και μπλογκς όπως και ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, καθώς θεωρούνται «ανήθικα».

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η Φωνή της Ρωσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεί, φέρεται να έχει προσωπική σελίδα στο Facebook, ενώ ακόμα και ο Ρουχανί έχει προφίλ στο Twitter, παρότι οι σύμβουλοί του υποστηρίζουν ότι δεν τον χειρίζεται ο ίδιος.

Οσο για τον υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, διαθέτει προφίλ και στους δύο ιστότοπους, ενώ φροντίζει να τους ανανεώνει συχνά, ενημερώνοντας τους 400.000 χρήστες του με αναρτήσεις στα αγγλικά και στα φαρσί.

Στις 17 Σεπτεμβρίου οι Ιρανοί είχαν και πάλι πρόσβαση στους δημοφιλείς τόποι κοινωνικής δικτύωσης, μετά το 2009 που η κυβέρνηση Αχμαντίνετζαντ είχε προχωρήσει στην απαγόρευσή τους, ωστόσο όπως εξήγησαν οι ιρανικές αρχές επρόκειτο για «τεχνικό πρόβλημα».

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS