ΑρχικήinetTα Google apps είναι πλέον διαθέσιμα χωρίς υποχρεωτικό log in

Tα Google apps είναι πλέον διαθέσιμα χωρίς υποχρεωτικό log in

Mε ανακοίνωσή της η Google γνωστοποίησε ότι οι εφαρμογές Docs, Slides και Drawings θα είναι διαθέσιμες χωρίς να χρειάζεται log-in από τον χρήστη που θέλει να έχει πρόσβαση σε ένα αρχείο των παραπάνω apps.

H συγκεκριμένη εξέλιξη διευκολύνει τους “non google” χρήστες.

Aυτούς δηλαδή που ήθελαν  να κοινοποιήσουν ένα αρχείο μεταξύ τους χωρίς να διαθέτουν λογαριασμό e-mail της Google.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως σε περίπτωση που το αρχείο αποστέλλεται με edit permission και όχι απλά για να το δει κάποιος, θα απαιτείται και πάλι log in από τον παραλήπτη ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί το αρχείο.

Aπό την στιγμή που το sign-in δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας μπορεί να δει ένα κοινοποιηθέν αρχείο πατώντας το link, εκτός και αν το άτομο στο οποίο αρχικά κοινοποιήθηκε κάνει λογαριασμό Google και αναστείλει την υπάρχουσα πρόσκληση.

Σε αυτή την περίπτωση δε θα μπορούν  να το δουν περισσότεροι χρήστες, εκτός από εκείνους που είχαν πρόσβαση την περίοδο που ήταν ανοιχτό και διαθέτουν λογαριασμό google.

Για τους Google admins που προβληματίζονται με την συγκεκριμένη εξέλιξη η λύση είναι να απενεργοποιήσουν την επιλογή κοινοποίησης των αρχείων εκτός domain, έτσι ώστε να μην μπορεί να δει κάποιος που δεν έχει Gmail τα αρχεία τους.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Google εδώ.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS