Αρχικήinet2,7 δισ. άνθρωποι θα έχουν Ιντερνετ μέχρι το τέλος του 2013

2,7 δισ. άνθρωποι θα έχουν Ιντερνετ μέχρι το τέλος του 2013

Η Νότια Κορέα οδηγεί τον κόσμο σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ακολουθούν η Σουηδία, η Ισλανδία, η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία

Μέχρι τέλος του έτους 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι -δηλαδή το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού- θα είναι συνδεδεμένοι με το Ιντερνετ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Ενωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ (ITU) 250 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν σύνδεση με το Ιντερνετ το 2,2, ενώ άλλα 4,4 δισεκατομμύρια δεν έχουν σύνδεση.

Το 90% των ατόμων που έχουν απευθείας σύνδεση ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Η ITU στην έκθεσή της αναφέρει ότι 6,8 δισεκατομμύρια συνδέσεις κινητών -δηλαδή όσος είναι περίπου ο πληθυσμός του πλανήτη- θα έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του 2013.

Αναλυτικά στοιχεία για τις χώρες
Η Νότια Κορέα οδηγεί τον κόσμο σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ακολουθούν η Σουηδία, η Ισλανδία, η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Οι Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και το Χονγκ Κονγκ (Κίνα), επίσης καταλαμβάνουν υψηλή θέση, ενώ η Βρετανία ανέβηκε στη 10η θέση από την 11η θέση που είχε πέρσι.

Η έκθεση της ITU περιλαμβάνει 157 χώρες και τις κατατάσσει σύμφωνα με τον ετήσιο Δείκτη International Computer Technology (ICT). To ICT είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Δεξιοτήτων στη χρήση υπολογιστή και γνώσεων Πληροφορικής σε
εισαγωγικό, βασικό και εξειδικευμένο επίπεδο.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι «κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι πλέον πιο προσιτές από ό,τι οι σταθερές ευρυζωνικές».

grafima internet

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS