ΑρχικήinetFacebook, Microsoft και Google συνεργάζονται για προσιτό ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη...

Facebook, Microsoft και Google συνεργάζονται για προσιτό ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Alliance for Affordable Internet» (A4AI) είναι ο «πατέρας του διαδικτύου» Tim Berners-Lee.

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως το Facebook, η Microsoft, η Cisco, η Intel και η Google αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την περαιτέρω διάδοση του ίντερνετ στις αναπτυσσόμενες χώρες. Γι’ αυτό τον σκοπό, οι εταιρείες δημιούργησαν την πρωτοβουλία «Alliance for Affordable Internet» (A4AI), θέτοντας επικεφαλής τον Tim Berners-Lee, «πατέρα του διαδικτύου» και ιδρυτή του World Wide Web Foundation.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας έγινε χθες, με τον Tim Berners-Lee να αναφέρει πως το κόστος των συνδέσεων παραμένει εξαιρετικά υψηλό σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, με συνέπεια η πρόσβαση στο web να είναι απαγορευτική για πολλούς κατοίκους.

«Στη Μοζαμβίκη, για παράδειγμα, πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση όγκου δεδομένων 1 GB στοιχίζει όσο δύο μέσοι μηνιαίοι μισθοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η A4AI θέλει να συμβάλει από τη μεριά της στην επίτευξη του στόχου των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος είναι να μειωθεί η τιμή των ιντερνετικών συνδέσεων παγκοσμίως στο 5% του μέσου μισθού. Αν αυτό δεν συμβεί, σημείωσε ο «πατέρας του διαδικτύου», τότε θα συνεχίσει να διευρύνεται το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, επιτείνοντας τις ανισότητες στην εκπαίδευση, την υγεία και την επιστήμη.

Αυτή τη στιγμή, μόλις το 31% των κατοίκων στα αναπτυσσόμενα κράτη έχουν πρόσβαση στο web, με το ποσοστό αυτό να αγγίζει το 77% στις αναπτυγμένες χώρες.

 

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS