ΑρχικήsecurityAndroid adware είναι υπεύθυνο για σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας

Android adware είναι υπεύθυνο για σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας

Ένα αρκετά διαδεδομένο adware που χρησιμοποιείται σε πλήθος εφαρμογών Android, αποτελεί ισχυρή απειλή κακόβουλου λογισμικού για όσους χρήστες έχουν κατεβάσει τα apps που χρησιμοποιούν το εν λόγω software.

O κακόβουλος κώδικας που ενσωματώνεται, συλλέγει προσωπικά δεδομένα και είνα ικανός να προβεί σε εξαιρετικά επικίνδυνες ενέργειες.

Για παράδειγμα, μπορεί να κατεβάσει και να τρέξει προγράμματα χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη ή να συνδεθεί με έναν άλλον υπολογιστή (server).

Τα mobile ad libraries είναι third-party software που περιλαμβάνοναι σε applications για smartphones ώστε να προβάλλουν διαφημίσεις.

Η εταιρία ασφαλείας που ανακάλυψε το πρόβλημα δεν κατονόμασε το πρόγραμμα, αποκαλώντας το απλά με το nick “Vulna”.

Σύμφωνα με ανάλυση που διενεργήθηκε στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του Google Play, 1,8% των χρηστών έχουν κατεβάσει το “Vulna, με τα υπολογιζόμενα downloads να φτάνουν τα 200 εκατομμύρια.

Εάν το malware πάρει εντολή από κάποιον server, μπορεί να αποσπάσει προσωπικά δεδομένα όπως μηνύματα, ιστορικό κλήσεων ή ακόμα και να ενεργοποιήσει την κάμερα και να τραβήξει φωτογραφίες χωρίς να το αντιληφθεί ο χρήστης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα στο blog της FireEye, εταιρίας που ασχολείται με θέματα ασφαλείας και εντόπισε τον κακόβουλο κώδικα.

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS