ΑρχικήinetΠόσο κοστίζουν 500MB mobile data ανά τον κόσμο;

Πόσο κοστίζουν 500MB mobile data ανά τον κόσμο;

H Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) εξέδωσε μια λίστα τιμών για το πόσo πρέπει να πληρώσει κάποιος χρήστης ανά χώρα, για να κατεβάσει 500MB δεδομένων από τη φορητή συσκευή του.

O διαδραστικός χάρτης με τα δεδομένα της ITU που δημοσίευσε το Economist, έχει ως σκοπό να καταδείξει τις μεγάλες αποκλίσεις που παρατηρούνται στο κόστος του Mobile Internet παγκοσμίως.

Οι ανά κράτος διαφορές στην τιμή των υπηρσιών σχετίζονται σύμφωνα με την έρευνα, με την νομοθεσία περί ανταγωνισμού και την πρόσβαση που έχει κάθε χώρα σε διάφορες τεχνολογίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές έχουν καταρτιστεί με δεδομένη την ενσωμάτωση των LTE ταχυτήτων όπου η τεχνολογία  είναι διαθέσιμη, ασχέτως αν μέχρι στιγμής διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Την θλιβερή πρωτιά σε ακρίβεια δεδομένων κατέχει η Αγκόλα με 110,60 δολάρια κόστος ενώ εντύπωση προκαλεί σίγουρα και το υψηλό κόστος δεδομένων στην Αμερική, που αγγίζει τα 85 δολάρια.

Στον αντίποδα οι χρήστες σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία αγοράζουν τα GB τους σε τιμές που ξεκινούν από 17 δολάρια.

Πρωταθλήτρια… φτήνιας στην Ευρώπη και μία από τις φθηνότερες χώρες για να αγοράσει κάποιος τα MB του αναδεικνύεται η Aυστρία, με μόλις 4,7 δολάρια κόστος.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στην μέση της παγκόσμιας κατάταξης, με 38,2 δολάρια.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS