ΑρχικήsecurityΝέο Phishing Scam έρχεται με email και στοχεύει ιδιοκτήτες κινητών

Νέο Phishing Scam έρχεται με email και στοχεύει ιδιοκτήτες κινητών

Το Hoax Slayer εντόπισε μια νέα επίθεση phishing που έρχεται με e-mail που έχει σαν τίτλο “Secutiry Info”.

Τα emails υποτίθεται ότι προέρχονται από μια τεχνική υπηρεσία και ενημερώνει τους αποδέκτες, ότι οι λογαριασμοί τους θα μπορούσαν να ανασταλούν. Τα emails στοχεύουν κινητές συσκευές.

«Η τεχνική υπηρεσία μας έχει εντοπίσει κάποιο σφάλμα στο λογαριασμό σας, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή του λογαριασμού σας. Για να μην χάσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας θα πρέπει να μας καλέσετε τώρα στον αριθμό: [Αριθμός] Θα σας ζητηθεί να επικυρώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας» αναφέρουν τα μηνύματα.

Στην πραγματικότητα βέβαια είναι μια απάτη phishing. Αντί να χρησιμοποιούν servers για την αποθήκευση των κλεμμένων πληροφοριών, οι απατεώνες μπορούν να μαζεύουν προσωπικά και οικονομικά στοιχεία απευθείας από το τηλέφωνο.

Αν συναντήσετε τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φροντίστε να εξακριβώσετε αν ο αριθμός είναι νόμιμος πριν τον καλέσετε. Αν είστε ήδη θύμα αυτής της απάτης, θα πρέπει να λάβετε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για να μην χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που τους δώσατε. Αν τους δώσατε τον τραπεζικό σας λογαριασμό παραδείγματος χάρη, επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζα σας.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS