ΑρχικήinetΣυσκευή επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο κατσαρίδας μέσω smartphone!

Συσκευή επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο κατσαρίδας μέσω smartphone!

Το RoboRoach κάνει το έντομο πιόνι στα ανθρώπινα χέρια…

Την ώρα που οι φιλοζωικές του πλανήτη αντιδρούν λυσσαλέα, η Backyard Brains έβαλε σκοπό να μετατρέψει τις κατσαρίδες σε άβουλα όργανα των ανθρώπων, μέσω του νέου της προϊόντος, του ήδη διαβόητου RoboRoach.

Με τη βοήθεια λοιπόν μιας απλής «χειρουργικής επέμβασης», ο χρήστης τοποθετεί ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα στο συμπαθές έντομο, το οποίο μέσω εφαρμογής για smartphone υπερδιεγείρει τους νευρώνες της κατσαρίδας, κάνοντάς τη να στρίβει δεξιά ή αριστερά!

Το ομολογουμένως περίεργο project ξεκίνησε ήδη από το 2010, με τον χρόνο ωστόσο να περνά και να κάνει τους ιδιοκτήτες της Backyard Brains, Greg Gage και Tim Marzullo, να τελειοποιούν τη συσκευή.

Παρά το αποτελεσματικό σημερινό επίπεδο λειτουργίας του RoboRoach, για άγνωστο ακόμα λόγο ο έλεγχος της κατσαρίδας είναι παροδικός, καθώς τα έντομα φαίνεται να εξοικειώνονται με το κύκλωμα και να μαθαίνουν να αγνοούν τα σήματα που δέχονται από το τεχνολογικό παράσιτο.

rbrch1Και βέβαια μόλις το έντομο σταματήσει να υπακούει στις ανθρώπινες διαταγές, ο χρήστης μπορεί κάλλιστα να «αποσύρει» την κατσαρίδα με τη βοήθεια του κινητού του, κάτι που σημαίνει ότι το έντομο εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που φιλοζωικές οργανώσεις έχουν καταφερθεί με σφοδρότητα κατά της συσκευής-εφαρμογής, με την PETA να κατηγορεί ανοιχτά την Backyard Brains ότι μεταχειρίζεται τις κατσαρίδες ως παιχνίδια.

rbrch2Παρά ταύτα, η αναβαθμισμένη έκδοση του RoboRoach αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, σε τιμή 99,99 δολαρίων. Και όποιος θέλει να μάθει περισσότερα (ή να προπαραγγείλει(!) το προϊόν), βουρ στην επίσημη ιστοσελίδα της Backyard Brains.

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS