ΑρχικήinetΥπηρεσία online πληρωμών από την Amazon

Υπηρεσία online πληρωμών από την Amazon

Η εν λόγω υπηρεσία θα επιτρέπει στους καταναλωτές να προβαίνουν σε πληρωμές σε ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πληρωμών τα οποία έχουν αποθηκεύσει στο Amazon.

Στα «χωράφια» του Paypal ευελπιστεί να εισέλθει η Amazon, παρουσιάζοντας μία υπηρεσία πληρωμών, ονόματι «Login and Pay with Amazon».

Η εν λόγω υπηρεσία θα επιτρέπει στους καταναλωτές να προβαίνουν σε πληρωμές σε ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πληρωμών τα οποία έχουν αποθηκεύσει στο Amazon- στην ουσία, ο χρήστης χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του στο Amazon και για αγορές αλλού. Το βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι ο αγοραστής δεν θα χρειάζεται να μπαίνει στη διαδικασία εισαγωγής των εν λόγω στοιχεία κατά το checkout του, ούτε θα πρέπει να τα καταχωρήσει σε ένα επιπλέον site εν γένει, κάτι το οποίο συνιστά πιθανό κίνδυνο ασφαλείας.

Το ποσοστό το οποίο παίρνει η Amazon σε μία συναλλαγή είναι 2,9%, συν 30 σεντς (ΗΠΑ).

Εισερχόμενη σε μία «αρένα» όπου φαίνεται να κυριαρχεί προς το παρόν το PayPal, η Amazon έχει το πλεονέκτημα των 215 εκατομμυρίων ενεργών λογαριασμών (περίπου 40% περισσότερων από ό,τι το Paypal), ωστόσο υπάρχει επίσης το μειονέκτημα ότι πολλά online καταστήματα την θεωρούν ως ισχυρό και άμεσο ανταγωνιστή, οπότε είναι άγνωστο εάν θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Επίσης, ένα κατάστημα το οποίο επιλέγει να υιοθετήσει το Login and Pay With Amazon στην ουσία εγκαταλείπει την πρόσβαση σε σημαντικά στοιχεία των πελατών του, καθώς η Amazon δεν πρόκειται να κοινοποιεί τα δεδομένα των πιστωτικών καρτών των πελατών της σε καταστήματα που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία της.

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι δεν θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα αντικείμενα των αγορών, παρά μόνο στα χρηματικά ποσά.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS