ΑρχικήsecurityΣτην ''τσιμπίδα'' διακινητής πορνογραφίας ανηλίκων και «πειρατής» συνδρομητικών υπηρεσιών

Στην ”τσιμπίδα” διακινητής πορνογραφίας ανηλίκων και «πειρατής» συνδρομητικών υπηρεσιών

έγκλημαΣτην “τσιμπίδα” της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πιάστηκαν, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, δύο δράστες διακίνησης πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και «πειρατείας» συνδρομητικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από εκτεταμένες διαδικτυακές έρευνες, με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ατόμου που κατείχε και διακινούσε πορνογραφικό υλικό.

 

Πυλαία Θεσσαλονίκης: Συνελήφθη 34χρονος

Μετά από αίτημα των διωκτικών αρχών εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου.

Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι πρόκειται για έναν 34χρονο Έλληνα στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος από τις αρχές Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, με τη χρήση τουλάχιστον 30 διαφορετικών IP διευθύνσεων, διακίνησε (κατείχε και βοήθησε στο διαμοιρασμό), μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων, τουλάχιστον 166 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε την Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*(4) εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης (usb sticks)
*(1) βιντεοκάμερα
*(2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και
*(16) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι.

Επίσης, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων (βίντεο και φωτογραφίες).

Σημειώνεται, ότι τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα υποβληθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Βέροια: Μοίραζε παράνομα τηλεοπτικό σήμα

Σε άλλη περίπτωση, εντοπίστηκε στην πόλη της Βέροιας, κατάστημα πώλησης και εγκατάστασης δορυφορικών δεκτών, κεραιών κ.λπ. που διατηρούσε 34χρονος Έλληνας, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία, διαμοίραζε παράνομα τηλεοπτικό σήμα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του στη Βέροια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δορυφορικοί δέκτες, διαφόρων εταιρειών, μία εξωτερική μονάδα αποθήκευσης (usb) και ένας εσωτερικός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική νομοθεσία και την προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Και για την περίπτωση αυτή τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

directnews.gr

Πηγή:  tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS