ΑρχικήinetΣτα σχέδια της Microsoft η κυκλοφορία του Office για iPad

Στα σχέδια της Microsoft η κυκλοφορία του Office για iPad

Σύμφωνα με τον CEO της Microsoft Steve Ballmer, πρώτα θα πρέπει να αναπτυχθεί μια παραλλαγή της σουίτας για οθόνες αφής.

Η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Office για τα iPad, αποκάλυψε ο CEO της Microsoft Steve Ballmer σε εκδήλωση της εταιρείας Gartner στη Φλόριντα. Ο Ballmer πρόσθεσε πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αναπτυχθεί πρώτα μια έκδοση της σουίτας που να είναι συμβατή με οθόνες αφής, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με το σάιτ τεχνολογίας The Verge, η αποκάλυψη του CEO βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με δηλώσεις που έχουν κάνει άλλα στελέχη της Microsoft, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, υποστηρίζοντας πως οι χρήστες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Office από οποιαδήποτε συσκευή τους.

Το ερώτημα είναι πότε θα ολοκληρωθεί η παραλλαγή της σουίτας για οθόνες αφής, η οποία βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Εξάλλου, στο πρόσφατο συνέδριο Build για προγραμματιστές, τον περασμένο Ιούνιο, η Microsoft έδειξε μια εκδοχή του PowerPoint για tablet PC με Windows 8.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα αργήσει πολύ η κυκλοφορία του Office για «ταμπλέτες», ξεκινώντας βέβαια από τις συσκευές με τα Windows 8 της αμερικανικής εταιρείας. Πάντως, απομένει επίσης να ξεκαθαρισθεί ο τρόπος χρέωσης της σουίτας για τους κατόχους iPad.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε το Office για iPhone τον περασμένο Ιούνιο, με την application να περιλαμβάνει τα Word, Excel και PowerPoint και να διατίθεται δωρεάν για τους κατόχους της συνδρομητικής υπηρεσίας Office 365. Τον Αύγουστο λανσάρισε την αντίστοιχη εφαρμογή και για smartphone με λειτουργικό Android, όπου και πάλι οι συνδρομητές του Office 365, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» την εφαρμογή σε πέντε smartphone, πέρα από τους 5 υπολογιστές που μπορούν έτσι κι αλλιώς να εγκαταστήσουν το Office 365.

 

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS