ΑρχικήinetΣελίδα phishing του Facebook κλέβει διαπιστευτήρια και διανέμει malware

Σελίδα phishing του Facebook κλέβει διαπιστευτήρια και διανέμει malware

Ερευνητές ασφαλείας έχουν εντοπίσει μια ενδιαφέρουσα απάτη phishing για το Facebook. Μια ψεύτικη ιστοσελίδα του Facebook έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για τη συλλογή στοιχείων χρηστών και τους κωδικούς πρόσβασης , αλλά και να διανείμει κακόβουλο λογισμικό.

Όλα ξεκινούν με μια ψεύτικη σελίδα στο Facebook που διαφημίζει μια εφαρμογή, η οποία υποτίθεται ότι μπορεί να πει στους χρήστες ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ τους. Για να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή, τα θύματα θα πρέπει να συνδεθούν στο λογαριασμό τους στο Facebook, ή να κατεβάσουν ένα λογισμικό.

Το κακόβουλο λογισμικό είναι κρυμμένο μέσα στο ψεύτικο προφίλ που έχει σχεδιαστεί για να υποκλέψει πληροφορίες από υπολογιστές που έχουν προσβληθεί. Η απειλή αυτή εντοπίστηκε από την Symantec ως Infostealer.

Μόλις το κακόβουλο λογισμικό εγκατασταθεί σε μια συσκευή, προσθέτει κλειδιά εγγραφής για να βεβαιωθεί ότι εκτελείται σε κάθε εκκίνηση. Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα keylogger για να κλέψει πληροφορίες, τις οποίες στέλνει πίσω σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Ευτυχώς, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται σήμερα από το Trojan δεν είναι πλέον έγκυρη. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή, έτσι οι χρήστες του Facebook συμβουλεύονται να είναι προσεκτικοί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS