ΑρχικήsecurityΒρετανία: Ηacker καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απάτη phishing

Βρετανία: Ηacker καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απάτη phishing

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA), μια υπηρεσία που ιδρύθηκε πρόσφατα στην Βρετανία με σκοπό την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσε την καταδίκη του πρώτου της δράστη. Την έρευνα και διαλεύκανση της υπόθεσης είχε αναλάβει η Εθνική Μονάδα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΝCUU), που υπάγεται στην ΝCA.

O 27χρονος Olukunle Babatunde, o οποίος ομολόγησε την ενοχή του, καταδικάστηκε σε πέντε έτη και έξι μήνες φυλάκισης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και οικονομική απάτη έναντι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των πελατών τους, ύψους 751.229 λιρών (886.000€).

Επιπλέον ο Βabatunde κρίθηκε ένοχος για κλοπή ξένης ιδιοκτησίας αξίας  64.535 λιρών (€ 76.000). Στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια ο δράστης έλαβε βοήθεια από ένα ακόμη άτομο, τον 25 χρονο Tamara Abdulhamid.

Και οι δύο συνελήφθησαν για τη διανομή κλεμμένων οικονομικών δεδομένων. ΟΙ δράστες χρησιμοποιούσαν phishing emails, εξαπατώντας ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι παρέδιδαν τα στοιχεία των online τραπεζικών τους λογαριασμών.

“Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που χτίστηκε από κοινού λειτουργία και συνεργασία των οργανισμών. Έπειτα από εξέταση μεγάλου όγκου δεδομένων, 765 λογαριασμοί θυμάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Andy Archibald, επικεφαλής της NCCU.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS