ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Επίθεση phishing δέχτηκε το Saint Louis University - Εκτέθηκαν δεδομένα σχετικά...

ΗΠΑ: Επίθεση phishing δέχτηκε το Saint Louis University – Εκτέθηκαν δεδομένα σχετικά με την υγεία 3.000 ασθενών

Θύματα μιας εξελιγμένης απάτης phishing έπεσαν μέλη του προσωπικού του πανεπιστημίου Saint Louis University των ΗΠΑ. Οι προστατευόμενες πληροφορίες για την υγεία 3.000 ασθενών, ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.

Σύμφωνα με το SLU, τα phishing emails εστάλησαν στις 25 Ιουλίου, με αποτέλεσμα ορισμένοι εργαζόμενοι να παρέχουν τα στοιχεία των λογαριασμών τους σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Το συμβάν ανακαλύφθηκε στις 8 Αυγούστου.

Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι είκοσι από τους παραβιασμένους λογαριασμούς email του πανεπιστημίου, περιείχαν  προσωπικές πληροφορίες για την υγεία 3.000 ατόμων. Επίσης περιλαμβάνονταν οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης 200 ατόμων .

“Προς το παρόν, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κύριος στόχος της επίθεσης ήταν τα οικονομικά στοιχεία των πανεπιστημιακών υπαλλήλων που έλαβαν το phishing email. Αρκετά κολέγια και πανεπιστήμια έχουν στοχοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο τους τελευταίους μήνες ” δήλωσε το SLU.

Tα άτομα που επηρεάστηκαν από την επίθεση, θα λάβουν ένα χρόνο δωρεάν παρακολούθηση της κίνησης των καταθέσεων τους και δωρεάν υπηρεσίες προστασίας από διαδικτυακές απειλές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS