ΑρχικήsecurityΠαραβιασμένη τουρκική κυβερνητική ιστοσελίδα χρησιμοποιείται για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού

Παραβιασμένη τουρκική κυβερνητική ιστοσελίδα χρησιμοποιείται για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού

Ακόμη μια κυβερνητική ιστοσελίδα της Τουρκίας έχει παραβιαστεί. Ωστόσο , αυτή τη φορά , οι χακτιβιστές δεν σχετίζονται με αυτό.

Σύμφωνα με το Webroot, μια ιστοσελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, manisahem.gov.tr​​, έχει παραβιαστεί και εξυπηρετεί ως εργαλείο διάδοσης κακόβουλου λογισμικού που μεταμφιέζεται ως ένα plugin DivX.

Το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε μια σελίδα που ονομάζεται “giorgia.html”, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει το Facebook. Εδώ, οι χρήστες καλούνται να κατεβάσουν ένα plugin DivX για να δουν ένα βίντεο. Οι υπολογιστές των χρηστών που κατεβάζουν το κακόβουλο λογισμικό εντάσσονται αυτόματα σε ένα botnet που λειτουργεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τέτοιες απειλές είναι να αποφύγετε το κατέβασμα αρχείων από μη αξιόπιστες ιστοσελίδες. Επίσης , βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα antivirus στον υπολογιστή σας, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα εμποδίσει την επίθεση .

Ακόμα κι αν ορισμένα malware δεν ανιχνεύονται, οι σύγχρονες εφαρμογές antivirus είναι ικανές να αντιληφθούν απειλές που βασίζονται στη συμπεριφορά τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS