Αρχικήinvestigations Κύπριοι υποστηρικτές των Anonymous στοχοποιούν την Alpha Bank!

[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Κύπριοι υποστηρικτές των Anonymous στοχοποιούν την Alpha Bank!

alpha_bank

Κύπριοι υποστηρικτές των Anonymous (AnonymousOpCyprus) φαίνεται ότι έχουν στοχοποιήσει την Alpha Bank εδώ και περίπου 17 ώρες! Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν στην σελίδα τους στο Facebook, η γνωστή Ελληνική τράπεζα έχει τεθεί στο στόχαστρό των Anonymous.

Μέχρι στιγμής ο hacker με το ψευδώνυμο @ponYs3C φαίνεται να έχει εντοπίσει αδυναμία στην κεντρική ιστοσελίδα της Τράπεζας και συγκεκριμένα στην ενότητα των δεικτών τιμών μετοχών (δείτε το σχετικό Screenshot). Δεν έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής οι λόγοι που οι Κύπριοι υποστηρικτές των Anonymous έχουν στοχοποιήσει την τράπεζα. Οπως υποδεικνύουν στην σελίδα τους στο Facebook η αδυναμία εντοπίστηκε στον παρακάτω σύνδεσμο [εδώ]

AlphaBank.Anonymous

Η αδυναμία που έχει εντοπιστεί από τους Κύπριους υποστηρικτές των Anonymous δεν είναι υψηλής σημαντικότητας και δεν μπορεί να οδηγήσει σε ολική παραβίαση του εξυπηρετητή.

Το πρόβλημα φαίνεται οτι εντοπίζεται στον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας.Επιτρέπει μόνο ανάρτηση αλλοιωμένου μηνύματος στον browser του επισκέπτη/χρήστη.  Σίγουρα όμως θα πρέπει να επιδιορθωθεί από τους υπεύθυνους ασφαλείας της Τράπεζας μιας και όπως δηλώνουν ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες τις οποίες εξετάζουμε, οι Κύπριοι υποστηρικτές των Anonymous έχουν στοχοποιήσει τον τραπεζικό κλάδο αρχής γενομένης από τη Alpha Bank όπως δηλώνουν καταφανώς στην σελίδα τους. Πιθανολογούμε οτι ο εντοπισμός της μετρίου σημαντικότητας αδυναμίας αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο υπο εξέλιξη επίθεσης, οι διαστάσεις της οποίας θα πρέπει να διερευνηθούν από τους υπευθύνους.

Το SecNews συνεχίζει την έρευνά του αναφορικά με την εν λόγω επίθεση.Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτησή μας. Μείνετε συντονισμένοι.

Update 1 – 15/10/2013-02:05

Άμεση ανταπόκριση της Alpha Bank μετά την δημοσιοποίηση από το SecNews, της αδυναμίας που εντόπισαν οι Κύπριοι υποστηρικτές των Anonymous. Η αδυναμία εντός ελαχίστων ωρών έχει οπως διαπιστώσαμε επιδιορθωθεί, αποδεικνύοντας σαφώς την σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Τράπεζας τα ζητήματα ασφάλειας στον τομέα της πληροφορικής. Aκόμα και αν πρόκειται για αδυναμία χαμηλής ή μέσης επικινδυνότητας φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι πληροφορικής κινητοποιήθηκαν άμεσα και επίλυσαν το πρόβλημα που είχε προκύψει στην ιστοσελίδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS