Αρχικήinet80.000 εμπειρογνώμονες ασφάλειας χρειάζεται επιπλέον η Ιαπωνία

80.000 εμπειρογνώμονες ασφάλειας χρειάζεται επιπλέον η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία λαμβάνει διαρκώς μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των κυβερνητικών συστημάτων πληροφοριών, καθώς και άλλων βασικών υποδομών, από επιθέσεις του κυβερνοχώρου. Ωστόσο, σύμφωνα με ομάδα κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων, η χώρα χρειάζεται επιπλέον 80.000 ειδικούς ασφάλειας για την επίτευξη των στόχων της.

Η ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ότι 160.000 από τα 256.000 άτομα τα οποία είναι επιφορτισμένα με την προστασία των συστημάτων πληροφοριών, χρειάζονται περαιτέρω εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά προγράμματα για την ανάδειξη και εκπαίδευση hackers έχουν ξεκινήσει στην Ιαπωνία.

Τον Αύγουστο, 41 μαθητές από γυμνάσια και πανεπιστήμια της χώρας έλαβαν μέρος σε ένα πενθήμερο security camp που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Προώθησης Πληροφορίων και Τεχνολογίας (IPA) και προσφέρει στους συμμετέχοντες εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχει ανακοινώσει τα σχέδια του για την ίδρυση μια ειδικής ομάδας εργασίας, με σκοπό την πρόσληψη δεκάδων εμπειρογνωμόνων ασφάλειας – σε ετήσια βάση- για την απασχόλησή τους σε οργανισμούς που έχουν πληγεί από επιθέσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS