ΑρχικήsecurityΗ Αvira επιβεβαιώνει την παραβίαση της Network Solutions

Η Αvira επιβεβαιώνει την παραβίαση της Network Solutions

Μια ομάδα παλαιστίνιων hackers, γνωστή και ως KDSM Τeam, κατάφερε να αλλοιώσει αρκετές ιστοσελίδες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των AVG, Avira και WhatsApp. Σύμφωνα με εκπροσώπους της Avira,  δεν παραβιάστηκαν οι ίδιες οι ιστοσελίδες, αλλά οι ρυθμίσεις DNS τους.

“Διαπιστώσαμε ότι αρκετά domains της Avira, καθώς και ιστοσελίδες άλλων εταιριών δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα που ονομάζεται KDMS. Οι ιστοσελίδες της Avira δεν έχουν παραβιαστεί, καθώς η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσω του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου, “Network Solutions”, δήλωσε ο  ο Sorin Mustaca σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Mustaca, τα DNS records των επηρεαζόμενων ιστοσελίδων είχαν τροποποιηθεί, αναδρομολογώντας την κίνηση των sites αυτών σε αυθαίρετα domains.

Οι επιτιθέμενοι φαίνεται ότι υπέβαλαν στην Network Solutions αίτημα για επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού της Avira, που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση των DNS records.

“Η Network Solutions φαίνεται ότι αποδέχτηκε το αίτημα και επέτρεψε στους επιτιθέμενους να αναλάβουν τον έλεγχο των DNS μας. Χρησιμοποιώντας τα νέα στοιχεία πρόσβασης, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα entries, ώστε να δείχνουν στους δικούς τους DNS servers.”

Η Avira επιβεβαίωσε τους πελάτες ότι τα εσωτερικά της δίκτυα δεν έχουν παραβιαστεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS