ΑρχικήinetΤο Google Code Ιn 2013 ξεκινά τον Νοέμβριο

Το Google Code Ιn 2013 ξεκινά τον Νοέμβριο

Το Google Code In είναι μια πρωτοβουλία της Google για να βοηθήσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού. Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές 13 εώς 17 ετών, ξεκινά τον Νοέμβριο και θα διαρκέσει για περισσότερες από επτά εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Μέσω του τέταρτου κατά σειρά προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγή open source κώδικα, τεκμηρίωσης (documentation), εκπαιδευτικού υλικού, στην πραγματοποίηση testing και σε έρευνες εμπειρίας χρήστη (User experience research). Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει συνολικά  1.200 μαθητές από 71 χώρες.

“Τα έργα ανοικτού λογισμικού είναι κάτι περισσότερο από συγγραφή κώδικα.  Αυτός ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμβάλλουν με πολλούς τρόπους σε open source projects. Κάθε χρόνο, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα γίνεται όλο και πιο σημαντικό για όλο τον κόσμο. Για τις κυβερνήσεις, τον χώρο της υγείας , το gaming, τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και όλους τους υπόλοιπους τομείς”, εξηγεί η Google.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS