ΑρχικήinetΗ Ρωσία δημιουργεί μηχανή αναζήτησης ελεγχόμενη από το κράτος –

Η Ρωσία δημιουργεί μηχανή αναζήτησης ελεγχόμενη από το κράτος – [Sputnik]

Η Κίνα δεν είναι η μόνη χώρα που μπορεί να χτίσει τη δική της μηχανή αναζήτησης, η Ρωσία φαίνεται επίσης να πράττει το ίδιο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Vedomosti, που επικαλείται το Reuters, η ρωσική κυβέρνηση εργάζεται για μια νέα μηχανή αναζήτησης, που θα διοικείται από την κρατική Rostelecom.

Η κυβέρνηση έχει ήδη παραχωρήσει ορισμένα χρήματα στο έργο και προσπάθησε να προσελκύσει κάποια ταλέντα από τις υπάρχουσες μηχανές αναζήτησης. Φαίνεται, επίσης, ότι το έργο επιβλήθηκε στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών από το κράτος.

Η ιστοσελίδα, www.sputnik.ru, λέγεται ότι θα είναι online το πρώτο τρίμηνο του 2014. Φαίνεται επίσης ότι θα χρησιμοποιείται από όλους τους υπαλλήλους του κράτους, ως προεπιλογή. Η νέα μηχανή αναζήτησης έχει καταχωρήσει περίπου το ήμισυ της Ρωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ωστόσο, οι πιθανότητες να γίνει ανταγωνιστική στη ρωσική αγορά είναι λίγες. Η Yandex κυριαρχεί στην αναζήτηση στη Ρωσία, με περίπου το 60 % της αγοράς, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Google και μερικών τοπικών sites.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS