ΑρχικήinetΑνακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με διαδικτυακή ανάρτηση περί παραβίασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με διαδικτυακή ανάρτηση περί παραβίασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Υποδειγματικά το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως μας έχει συνηθίσει και σε προηγούμενες περιπτώσεις παραβίασης ιστοσελίδων προχώρησε σε αναλυτική ανακοίνωση αναφορικά με την ανάρτηση των Anonymous σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, που δημοσιοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες και αναμεταδoσαμε και εμείς.

Είναι αξιοσημείωτο οτι το ΥΠ.ΕΞ αντιμετωπίζει με εξαίρετικη σοβαρότητα περιστατικά παραβιάσεων (σημαντικά ή μη) ενώ είναι απο τις ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες που αναρτούν σε δελτία τύπου ενημερώνοντας τους πολίτες σχετικά με τις λεπτομέρειες δικτυακών επιθέσεων. Ευχόμαστε το παράδειγμα του ΥΠ.ΕΞ να ακολουθήσουν και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αντιμετωπίζοντας με αντίστοιχη σοβαρότητα τέτοια περιστατικά

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση:

“Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών “Anonymous” του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS