ΑρχικήinetΜατιές στην κατασκευή ενός Raspberry Pi (vid)

Ματιές στην κατασκευή ενός Raspberry Pi (vid)

Το Raspberry Pi, το “διάσημο” microcomputer των 25 ή 35 δολαρίων, μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας μία υλοποίηση που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον υπολογιστή του “χαμηλού κόσμους”. Μία πραγματική “επανάσταση”, που έχει πάρει τη θέση της στο σπίτι κάθε ενθουσιώδη DIY χομπίστα, μπορεί, ωστόσο, να εξυπηρετήσει πολυποίκιλες ανάγκες με την ξεχωριστή φιλοσοφία του.

Τώρα μπορείς να ρίξεις μία άκρως ενδιαφέρουσα ματιά και στην κατασκευή του, μπαίνοντας στο χώρο που τα Raspberry Pis “γεννιούνται”. Πάνω από 1,75 εκατομμύρια μονάδες έχουν πουληθεί έως τώρα, με το 1 εκατ. από αυτά να έχουν κατασκευαστεί στη Νότια Ουαλία. Το BBC επισκέφθηκε το εργοστάσιο, ιδιοκτησίας της Sony, εκεί που οι διάσημοι μικροϋπολογιστές με το μέγεθος της πιστωτικής κάρτας συνθέτονται από το μηδέν.

Μία σύντομη, αλλά περιεκτική, ξενάγηση στο εσωτερικό του εργοστασίου, μας ενημερώνει ότι κάθε μέρα το μηχάνημα που τοποθετεί τα βασικά στοιχεία της πλακέτας του Pi συναρμολογεί περί τα 400.000 κομμάτια. Στη συνέχεια, κάθε “φύλλο” -που αποτελείται από 6 ξεχωριστές πλακέτες Pi- φτάνει για πρώτη φορά στα χέρια κάποιου εργαζόμενου, που τοποθετεί τα υπόλοιπα κατασκευαστικά στοιχεία της συσκευής με το χέρι. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκόλλησης, ένας άλλος εργαζόμενος σπάει τις επιμέρους πλακέτες και, στη συνέχεια, το μηχάνημα μπαίνει σε διαδικασία δοκιμών.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον video του BBC εδώ

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS