ΑρχικήinetcastAR: «Παντρεύοντας» την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα

castAR: «Παντρεύοντας» την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα

Το castAR είναι βασισμένο σε ένα ζευγάρι γυαλιών, τα οποία έχουν δύο μικρούς projectors πάνω από τους φακούς τους. Ο κάθε projector λαμβάνει video stream μέσω σύνδεσης HDMI και στη συνέχεια προβάλλει τμήμα της τρισδιάστατης εικόνας πάνω στην επίπεδη επιφάνεια.

Η augmented reality (επαυξημένη πραγματικότητα- AR) θεωρείται ότι θα αποτελέσει ένα από τα πλέον «σίγουρα» στοιχήματα του προσεχούς μέλλοντος στον κόσμο της τεχνολογίας, ωστόσο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών εταιρειών, η καθιέρωσή της αργεί να έρθει. Αυτό σκοπεύουν να αλλάξουν η Τζέρι Έλσγουορθ και ο  Ρικ Τζόνσον, πρώην εργαζόμενοι της Valve (Steam, Half- Life) και ιδρυτές της Technical Illusions, η οποία βρίσκεται πίσω από το υπό ανάπτυξη castAR: ένα σύστημα το οποίο φιλοδοξεί να φέρει την AR στην καθημερινή ζωή, συνδυάζοντάς την με την εικονική πραγματικότητα (VR).

Το castAR είναι βασισμένο σε ένα ζευγάρι γυαλιών, τα οποία έχουν δύο μικρούς projectors πάνω από τους φακούς τους. Ο κάθε projector λαμβάνει video stream μέσω σύνδεσης HDMI και στη συνέχεια προβάλλει τμήμα της τρισδιάστατης εικόνας πάνω στην επίπεδη επιφάνεια. Μεταξύ των δύο φακών υπάρχει μία μικρή κάμερα η οποία σαρώνει τις επιφάνειες για υπέρυθρες ενδείξεις, κάτι που επιτρέπει στο σύστημα να αντιλαμβάνεται την κίνηση του κεφαλιού του χρήστη σε σχέση με τις εικόνες που προβάλλονται στους φακούς.

Οι δημιουργοί του κάνουν λόγο για μία τεχνολογία η οποία παραπέμπει στα «holodecks» του Star Trek και του Star Wars, και τα βίντεο επίδειξης τα οποία έχουν αναρτηθεί στο Ίντερνετ είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά. Το castAR εισέρχεται και στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας, καθώς, χάρη σε μία ειδική προέκταση, επιτρέπει στον χρήστη να προβάλει εικονικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο. Παράλληλα, το «πακέτο» περιλαμβάνει και μία ειδική συσκευή ονόματι Magic Wand (μαγικό ραβδί), που λειτουργεί ως συσκευή εισόδου πληροφοριών 3D και joystick.

castar-eikoniki-epauksimeni-pragmatikotitaΌσον αφορά στις πιθανές του χρήσεις, οι δημιουργοί του εκτιμούν ότι θα δει ευρεία χρήση στο gaming (και ειδικά σε επιτραπέζια, first person shooters και real time strategy), ωστόσο θεωρούν ότι έχει τη δυνατότητα να εισέλθει και στον επιχειρηματικό χώρο, ως εργαλείο για παρουσιάσεις.

Το castAR εισήλθε στο Kickstarter για να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση, και όπως φαίνεται θα καταφέρει με πολύ μεγάλη άνεση, καθώς μία ημέρα μετά την έναρξη της διαδικασίας έχει συγκεντρώσει 250.000 δολάρια, τη στιγμή που ο στόχος βρίσκεται στα 400.000 και απομένουν 30 ημέρες για την ολοκλήρωσή της.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS