ΑρχικήinetΤο Facebook εξαγόρασε ισραηλινή εταιρία συμπίεσης δεδομένων

Το Facebook εξαγόρασε ισραηλινή εταιρία συμπίεσης δεδομένων

Σε μια ακόμα προσθήκη προχώρησε ο κολοσσός των social media, εξαγοράζοντας την ισραηλινή Onavo καταβάλλοντας ένα αντίτιμο που κυμαίνεται από 150 έως 200 εκ. δολάρια, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Η ισραηλινή εταιρία βοηθάει τους χρήστες να κάνουν αποδοτικότερη χρήση των προγραμμάτων δεδομένων τους, εξοικονομώντας χρήματα, μέσω της τεχνολογίας συμπίεσης των δεδομένων που έχει αναπτύξει.

Η Onavo φαντάζει ο ιδανικός συνεργάτης στην προσπάθεια του Facebook να μειώσει το κόστος χρήσης του Internet σε χώρες που λειτουργούν πολύ με την λογική του προπληρωμένου χρόνου, θεωρείται όμως και μία εξαιρετική επένδυση για να βελτιώσει με την τεχνογνωσία της τις mobile υπηρεσίες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Η συγκεκριμένη εξαγορά εντάσσεται μεταξύ άλλων στο project του Facebook, internet.org με σκοπό να καταστήσει την χρήση του Internet βιώσιμη στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Παρά την εξαγορά η Onavo θα λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρία ενώ θα αποτελέσει τα πρώτα γραφεία του Facebook στο Ισραήλ, κάτι που αποτελεί απάντηση στα πυρά που δέχθηκε η εταιρία μετά την προσάρτηση της επίσης ισραηλινής Waze από την Google, σχετικά με την υποτιθέμενη απροθυμία της αμερικανικής εταιρίας να δημιουργήσει γραφεία εκτός Αμερικής.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από την Onavo στο blog της, χωρίς να αποκαλύπτεται το ακριβές ποσόν της εξαγοράς.

 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS