ΑρχικήsecurityΜε τη συνδρομή "χάκερ" εξαφανίζονται ολόκληρα κοντέινερ...

Με τη συνδρομή “χάκερ” εξαφανίζονται ολόκληρα κοντέινερ…

Ο διευθυντής της Europol, Rob Wainwright, λέει ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιείται για να διευκολύνει τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες διακίνησης ναρκωτικών και όχι μόνο

Ολόκληρα κοντέινερ εξαφανίζονται από τα ευρωπαϊκά λιμάνια και ο επικεφαλής του οργανισμού καταπολέμησης του εγκλήματος στην Ευρώπη προειδοποιεί για τον αυξανόμενο κίνδυνο των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που χρησιμοποιούν κυβερνο-επιθέσεις και καταφέρνουν να διακινούν παράνομα εμπορεύματα καλύπτοντας τα ίχνη τους.

Ο διευθυντής της Europol, Rob Wainwright , λέει ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιείται για να διευκολύνει τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες διακίνησης ναρκωτικών και όχι μόνο.

Τα σχόλιά του έγιναν μετά από κυβερνο – επίθεση στο βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας .

Διακινητές ναρκωτικών προσέλαβαν hackers να παραβιάσουν τα συστήματα που ελέγχουν την κίνηση και τη θέση των εμπορευματοκιβωτίων .

“Έχουμε ουσιαστικά μια υπηρεσία, όπου ομάδες οργανωμένου εγκλήματος πληρώνουν για εξειδικευμένες δεξιότητες των χάκερ που μπορούν να αποκτήσουν απευθείας σύνδεση”, αναφέρουν από τη Europol.

Εισαγγελείς αναφέρουν ότι έκρυψαν κοκαΐνη και ηρωίνη μεταξύ νόμιμων φορτίων.

Η ομάδα οργανωμένου εγκλήματος φέρεται να χρησιμοποιούσε χάκερ με έδρα το Βέλγιο για να διεισδύσουν δίκτυα υπολογιστών σε τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Αμβέρσας .

Η παραβίαση επέτρεψε σε χάκερ να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή δεδομένα δίνοντας τους τη θέση και τα στοιχεία ασφάλειας των εμπορευματοκιβωτίων κάτι που σημαίνει ότι οι διακινητές θα μπορούσαν να κλέψουν το φορτίο πριν από το νόμιμο ιδιοκτήτη.

 

Πηγή: news.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS