ΑρχικήinetΓιατί ένα reboot του υπολογιστή σας μπορεί να λύσει τα περισσότερα προβλήματά...

Γιατί ένα reboot του υπολογιστή σας μπορεί να λύσει τα περισσότερα προβλήματά του;

Ποια είναι η συνηθέστερη απάντηση του IT στη δουλειά ή απλά του “geek” φίλου σας, όταν του αναφέρετε ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή σας; Αφήστε να μαντέψουμε: Το “Κάνε επανεκκίνηση!”.

Μπορεί να φαίνεται η εύκολη απάντηση, για να “ξεφορτωθεί” κάποιος έναν γκρινιάρη χρήστη υπολογιστή, όμως, στην ουσία όμως αποτελεί μία “σοβαρή” λύση που είναι άκρως αποτελεσματική για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υπολογιστής σας.

Το “How-To-Geek” έχει κάνει ένα άκρως κατατοπιστικό post σχετικά με το γιατί ένα restart μπορεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο πολλά προβλήματα σε έναν υπολογιστή. Εξηγεί για ποιο λόγο μία “μπλε οθόνη” απαιτεί στην ουσία το restart του υπολογιστή σας, αλλά και πώς, με τον ίδιο τρόπο, μία επανεκκίνηση μπορεί να λύσει θέματα “διαρροών” μνήμης από διάφορες εφαρμογές (παλαιότερα ο browser Firefox ήταν ο “συνήθης ύποπτος” πολλών τέτοιων περιπτώσεων).

windows-8-blue-screen-error-640x367

Πέρα από τους υπολογιστές, βέβαια, και αρκετές άλλες συσκευές (από ένα router εξαιτίας του οποίου έχετε χάσει τη Wi-Fi σύνδεσή σας έως ένα smartphone) μπορούν ένα απλό switch off και on μετέπειτα να αρχίσουν να δουλεύουν και πάλι απρόσκοπτα.

Στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του “How to Geek” διευκρινίζεται τέλος και η διαφορά μεταξύ hard και soft reset και πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν ξεχωριστά προβλήματα των συσκευών σας.

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS