ΑρχικήinetEπιστήμονες μπορούν να αναλύσουν την προσωπικότητά μας μέσω των tweet μας

Eπιστήμονες μπορούν να αναλύσουν την προσωπικότητά μας μέσω των tweet μας

 

Η IBM ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό σύστημα που μπορεί να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα ενός ατόμου με ακρίβεια, αφού προηγουμένως μελετήσει έναν ορισμένο αριθμό tweets του ατόμου αυτού.

Η ερευνητής Michelle Zhou λέει ότι απαιτούνται περίπου 2.500 με 3.000 λέξεις ώστε να σχηματίσει ο αλγόριθμος άποψη για την προσωπικότητα κάποιου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη τεχνολογία προορίζεται για διαφημιστικούς σκοπούς, αφού σκιαγραφώντας την προσωπικότητά μας, οι εταιρίες μπορούν να μας “στοχεύσουν” αποδοτικότερα.

Όπως αναφέρει εξάλλου η Zhou “Δεν μπορείς να ζητήσεις μέσα σε ένα κατάστημα από έναν πελάτη να κάνει τεστ προσωπικότητας”. Oι πωλητές όμως θα το ήθελαν πολύ, μιας και η προσωπικότητά μας επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις μας.

Αν και οι εταιρίες όπως η Amazon κάνουν καλή δουλειά στο να μαντεύουν ποια προϊόντα αρέσουν σε κάποιον από τις προηγούμενες αγορές του, το σύστημα που αναλύει την προσωπικότητα θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλη ακρίβεια στην κατανόηση των προτιμήσεων ενός δυνητικού αγοραστή.

Το Twitter προσφέρει το ιδανικό πεδίο για μια τέτοια ανάλυση, αφού υπάρχουν εν αφθονία οι πληροφορίες που απαιτούνται σε ένα γραπτό ψυχολογικό τεστ.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS