ΑρχικήinetΠειρατεία, να γιατί αμάρτησα!

Πειρατεία, να γιατί αμάρτησα!

Μια νέα ιστοσελίδα που ονομάζεται PiracyData.org παρουσιάζει τις ταινίες που έχουν κατέβει παράνομα περισσότερες φορές κάθε εβδομάδα. Μαζί με αυτά τα αποτελέσματα, δείχνει παράλληλα το αν οι ταινίες είναι διαθέσιμες μέσω υπηρεσιών streaming όπως το Netflix και το Hulu ή ακόμα και για ψηφιακή ενοικίαση ή αγορά από τις υπηρεσίες Amazon Prime ή το YouTube. Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα:
Όπως μπορείτε να δείτε, καμιά από τις top ταινίες που έχουν παράνομα αυτή την εβδομάδας δεν είναι διαθέσιμη για streaming, και μόνο τρεις από τις 10 είναι διαθέσιμες για ψηφιακή ενοικίαση. Η ιστοσελίδα PiracyData.org παίρνει πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα τους από το Can I Stream It? και τα νούμερα που αφορούν την πειρατεία από το TorrentFreak. Σύμφωνα με την PiracyData.org , καμία από τις πλέον κατεβασμένες ταινίες από τους πειρατές εδώ και τρεις εβδομάδες δεν ήταν διαθέσιμη μέσω streaming.
Την ίδια άποψη υποστηρίζει και ο Ted Sorandos, διευθύνων σύμβουλος του Netflix, που σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Stuff τον περασμένο Μάιο ανέφερε: «έχουμε παρατηρήσει ότι, η κίνηση του Bittorrent πέφτει καθώς η κυκλοφορία του Netflix μεγαλώνει». Ανέφερε επίσης σύμφωνα με την Washington Post ότι «ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της πειρατείας δεν είναι η νομοθεσία ή ποινική δίωξη, αλλά οι καλές επιλογές.»
Βέβαια οι απόψεις διίστανται. Δεν υπάρχει πάντα συσχετισμός μεταξύ της διαθεσιμότητας και πειρατείας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Κινηματογραφιστών της Αμερικής, το «The Walking Dead» κατέβηκε περισσότερες από 500.000 φορές μέσα σε 16 ώρες, παρά το γεγονός ότι είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω streaming για 27 ημέρες από την ιστοσελίδα της AMC».
Όμως από ότι φαίνεται δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Το «Game of Thrones » ήταν η σειρά που αγαπούσαν οι πειρατές το 2012, και όπως ανέφερε ο διευθυντής της HBO (η εταιρεία παραγωγής), David Petrarca, δεν τον «ενοχλεί η πειρατεία εφ “όσον είναι διαφήμιση».
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ηuffington Post

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS