ΑρχικήinetΠρεμιέρα σήμερα και στην Ελλάδα για τα Windows 8.1

Πρεμιέρα σήμερα και στην Ελλάδα για τα Windows 8.1

Η αναβάθμιση επαναφέρει το γνώριμο κουμπί «Εναρξη» και δίνει τη δυνατότητα εκκίνησης του PC απευθείας στην επιφάνεια εργασίας.

Διαθέσιμα από σήμερα και στη χώρα μας είναι τα Windows 8.1, η αναβάθμιση του λειτουργικού Windows 8 της Microsoft. Όσοι έχουν εγκατεστημένα τα Windows 8 στο PC ή την ταμπλέτα τους, μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν μέσω ίντερνετ τη νέα έκδοση. Άμεσα επίσης θα ξεκινήσουν να πωλούνται νέοι υπολογιστές και tablet PC που θα ενσωματώνουν ήδη «από το ράφι» τα Windows 8.1.

Για την αναβάθμιση, η αμερικανική εταιρεία έλαβε υπόψη την κριτική που έχει δεχθεί για το λειτουργικό της. Έτσι, μέχρι σήμερα ένα συχνό παράπονο ήταν ο κεντρικός ρόλος της Οθόνη Έναρξης (γνωστής και σαν Modern UI) – του δεύτερου περιβάλλοντος χρήσης, με τις δικές του εφαρμογές, που συμπεριλήφθηκε στα Windows 8 μαζί με τη γνώριμη επιφάνεια εργασίας (desktop), ώστε το λειτουργικό να υποστηρίζει πλέον και οθόνες αφής, εκτός από πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Ο κεντρικός ρόλος του καινούργιου περιβάλλοντος σήμαινε ότι η επιφάνεια εργασίας ήταν υποβαθμισμένη, αφού από αυτή είχε αφαιρεθεί το γνώριμο κουμπί «Εναρξη», ενώ μόλις «φορτώνονταν» τα Windows 8, υποχρεωτικά εμφάνιζαν το Modern UI.

Τα Windows 8.1 διορθώνουν τους δύο περιορισμούς, με αποτέλεσμα να κάνουν το desktop να θυμίζει περισσότερο τις παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού και να επιτρέπουν σε έναν χρήστη να παρακάμψει ουσιαστικά το νέο περιβάλλον χρήσης.

Παράλληλα, με την αναβάθμιση ανανεώνεται και το Modern UI, με περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και ταυτόχρονης προβολής πολλαπλών εφαρμογών στην οθόνη. Επίσης, βελτιώνονται γενικές λειτουργίες των Windows 8, όπως η αναζήτηση η οποία «επιστρέφει» αποτελέσματα από τον υπολογιστή, τις εφαρμογές, αλλά και το web.

Τα Windows 8 είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα που σχεδιάστηκε τόσο για υπολογιστές όσο και για ταμπλέτες. Παρόλο που, μέσα σε έξι μήνες από τον Οκτώβριο του 2012 που πρωτοκυκλοφόρησε, οι πωλήσεις του άγγιξαν τα 100 εκατομμύρια, αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν πως απέτυχε να αναθερμάνει τις πωλήσεις PC, όπως ανέμεναν πολλοί κατασκευαστές.

 

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS