Αρχικήinet«(Παν)έξυπνο» ρολόι με πολλαπλές οθόνες αφής

«(Παν)έξυπνο» ρολόι με πολλαπλές οθόνες αφής

Tο «έξυπνο» (στα όρια του…ευφυούς) ρολόι στην ουσία αποτελεί μία «αλυσίδα» από έξι οθόνες αφής οι οποίες φοριούνται στον καρπό του χεριού. Οι διαφορετικές οθόνες χρησιμοποιούνται για διαφορετικές εφαρμογές, οι οποίες «τρέχουν» ξεχωριστά: για παράδειγμα, σε μία οθόνη προβάλλεται η ώρα, σε μία άλλη η εφαρμογή για email κ.ο.κ.

Στην «αρένα» των «έξυπνων» ρολογιών (smartwatches), που αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό στο προσεχές μέλλον, φαίνεται να εισέρχεται η Nokia, μέσω μίας πρωτότυπης συσκευής υπό το κωδικό όνομα Facet.

Σύμφωνα με εικόνες οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο Γραφείο Πατεντών και Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, το συγκεκριμένο «έξυπνο» (στα όρια του…ευφυούς) ρολόι στην ουσία αποτελεί μία «αλυσίδα» από έξι οθόνες αφής οι οποίες φοριούνται στον καρπό του χεριού. Οι διαφορετικές οθόνες χρησιμοποιούνται για διαφορετικές εφαρμογές, οι οποίες «τρέχουν» ξεχωριστά: για παράδειγμα, σε μία οθόνη προβάλλεται η ώρα, σε μία άλλη η εφαρμογή για email κ.ο.κ.

Όπως φαίνεται σε βίντεο το οποίο δημοσίευσε το Engadget, το οποίο εστάλη από σχεδιαστή της Nokia, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης μιας εφαρμογής και σε διπλανή οθόνη, η αλλαγή εφαρμογών μεταξύ δύο οθονών, ή ακόμη και ειδική ρύθμιση για να μπορεί μια εφαρμογή να «πιάσει» και τις έξι (αρκεί ένα τίναγμα του χεριού για να επανέλθει το ρολόι στην κανονική του κατάσταση).

Το λειτουργικό σύστημα το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιείται παραπέμπει σε κάποια έκδοση των Windows Phone, κάτι το οποίο θα είναι μάλλον αναμενόμενο εάν τελικά το σχετικό πρόγραμμα προχωρήσει, δεδομένης της πρόσφατης συμφωνίας εξαγοράς του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia από τη Microsoft.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS