ΑρχικήinetΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Μήνυμα του Πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή, <<E-LIFE 2013>>, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, που θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, στην Αθήνα, 1-2 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες, η εκρηκτική ανάπτυξη της επιστήμης της πληροφορικής κατέχει προνομιακή θέση και έχει ανοίξει παγκοσμίως νέους ορίζοντες για τις υπηρεσίες υγείας, δημόσιας διοίκησης, εκπαίδευσης, έρευνας και επικοινωνίας. Το Διαδίκτυο έχει αναδειχτεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία. Ενώ, τα θετικά στοιχεία του Διαδικτύου είναι πασιφανή, αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για την ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών σε σχέση με αυτό. Οι επιδράσεις στη σωματική υγεία από την πολύωρη έκθεση στην οθόνη και τον καθιστικό τρόπο ζωής, ο εθισμός στο Διαδίκτυο, στο διαδικτυακό τζόγο και τη διαδικτυακή πορνογραφία, η υπερβολική ενασχόληση των νέων με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η ανάδυση νέων τύπων αντικοινωνικών συμπεριφορών που εκφράζονται με την παρενόχληση, τον εκφοβισμό, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις διαδικτυακές αυτοκτονίες απασχολούν πλέον επιστήμονες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων.

Σκοπός μας και σε αυτό το συνέδριο είναι να παρουσιαστούν οι έρευνες ειδικών επιστημόνων σε σχέση με τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο σε θέματα ασφάλειας και υγείας.

Ως διοργανωτές και οικοδεσπότες θα προσπαθήσουμε, ώστε η συμμετοχή σας να είναι επιστημονικά γόνιμη και η παραμονή σας στην πόλη των Αθηνών ιδιαίτερα ευχάριστη.

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος

Δρ. Σιώμος Κωνσταντίνος

 

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου καθώς και τους ομιλητές εδώ.

 

Πηγή: elife2013.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS