ΑρχικήsecurityΠλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούνται για την προώθηση διαδικτυακών φαρμακείων

Πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούνται για την προώθηση διαδικτυακών φαρμακείων

Ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky έχουν εντοπίσει πολλαπλά πλαστά e-mails, που εκ πρώτης όψεως  φαίνονται ότι αποτελούν μέρος μιας καμπάνιας phishing. Ωστόσο, τα πλαστά μηνύματα έχουν σχεδιαστεί για να παρασύρουν τους χρήστες σε ιστοσελίδες διαδικτυακών φαρμακείων.

Τα e-mail υποτίθεται ότι προέρχονται από εταιρείες όπως Apple, Yahoo, Twitter και Google και ωθούν τους παραλήπτες, ώστε να ακολουθήσουν έναν σύνδεσμο.

Συνήθως τα links οδηγούν σε μια phishing ιστοσελίδα, με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών ώστε να παραδώσουν τα στοιχεία πρόσβασης των λογαριασμών τους και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι σύνδεσμοι παραπέμπουν απλά σε ιστότοπους που διαφημίζουν φαρμακευτικά προϊόντα.

Σε μερικά e-mails, οι spammers έχουν χρησιμοποιήσει το Google Translate, αλλάζοντας την κωδικοποίηση κάποιων χαρακτήρων σε ASCII, προκειμένου να αποφύγουν τα φίλτρα spam.

Αν έρθετε σε επαφή με τέτοιου είδους e-mails, απλά αγνοήστε τα. Επίσης, ποτέ μην πραγματοποιείτε αγορές από μη αξιόπιστες ιστοσελίδες φαρμακείων, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε με κάποιο προϊόν – απομίμηση που μπορεί να θέσει την υγεία σας σε κίνδυνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS