ΑρχικήsecurityΔιαφημίσεις σε εφαρμογές μεταφέρουν android scareware

Διαφημίσεις σε εφαρμογές μεταφέρουν android scareware

Ερευνητές ασφάλειας της Bitdefender ανακάλυψαν ότι πολλές νόμιμες εφαρμογές που περιέχουν το InMobi advertising SDK εμφανίζουν στους χρήστες ψεύτικες pop–up ειδοποιήσεις, με σκοπό την διάδοση scareware.

Το InMobi advertising SDK χρησιμοποιείται από προγραμματιστές εφαρμογών ώστε να προσθέτουν διαφημίσεις στα apps τους.  Μια από τις εφαρμογές που περιλαμβάνει το InMobi SDK αποτελεί και  το “Brightest Flashlight Free”, που είναι διαθέσιμο στο Google Play.

Οι μολυσμένες εφαρμογές εμφανίζουν pop -up μηνύματα στους χρήστες, που τους ενημερώνουν ότι η συσκευή τους έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό και τους παροτρύνουν να αγοράσουν ένα εργαλείο για την απολύμανση του malware.

Οι χρήστες που ακολουθούν το link, καλούνται να εισάγουν τον αριθμό τηλεφώνου τους προκειμένου να κατεβάσουν το λογισμικό. Με τον τρόπο αυτό, εγγράφονται σε μια premium υπηρεσία για λήψη ringtones και wallpapers, με χρέωση € 3,00 ανά εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πάροχοι του ad module δεν γνώριζαν ότι η υπηρεσία τους καταχράται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για τη διάδοση malware.

Αν έχετε πέσει θύματα αυτής της απάτης , μπορείτε απλά να κάνετε απεγγραφή από την υπηρεσία και να απεγκαταστήσετε αμέσως τις εφαρμογές που έχετε κάνει download πρόσφατα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS