ΑρχικήsecurityEρευνητές προειδοποιούν για απάτη με πλαστά e-mails από την Κεντρική Τράπεζα της...

Eρευνητές προειδοποιούν για απάτη με πλαστά e-mails από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας

Ερευνητές της εταιρείας ασφάλειας Symantec έχουν εντοπίσει πλαστά emails που υποτίθεται ότι προέρχονται από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας. Τα μηνύματα ενημερώνουν τους χρήστες ότι έχουν βραβευτεί με το ποσό των 4 crore και 70 ρουπίων (763.609 δολάρια) στα πλαίσια της προώθησης του εθνικού φεστιβάλ Diwali που γιορτάζεται στις 2 Νοεμβρίου.

“Αγαπητέ τυχερέ νικητή, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας και ο Γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, συναντήθηκαν  με την επιτροπή φόρων στο υποκατάστημα στο Δελχί. Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής αποφασίστηκε ότι το συνολικό ποσό των 4 Crore και 70 Lac Indian Ruppes θα σου απονεμηθεί για την επικείμενη προώθηση του εορτασμού  Diwali ” αναφέρει το μήνυμα.

Οι “δικαιούχοι” καλούνται, μέσω των πλαστών emails, να επικοινωνήσουν με τον περιφερειακό διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, προκειμένου να διεκδικήσουν τα κέρδη τους.

Όσοι χρήστες επικοινωνήσουν με τους επιτήδειους – μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται στο email- καλούνται να καταβάλουν τα “τέλη” που “απαιτούνται” για τη λήψη του χρηματικού επάθλου ή να δώσουν ορισμένα προσωπικά και οικονομικά στοιχεία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS