ΑρχικήsecurityΗ Avast προειδοποιεί τους χρήστες για ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με...

Η Avast προειδοποιεί τους χρήστες για ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με “Πληροφορίες παραγγελίας”

H επιχείρηση υπηρεσιών ασφάλειας Avast προειδοποιεί τους χρήστες της για την κυκλοφορία μιας νέας spam καμπάνιας, που διανέμει κακόβουλο λογισμικό και εκμεταλλεύεται το όνομα της εταιρείας σε μια προσπάθεια να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας της.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν τίτλο “Τα στοιχεία παραγγελίας σας και πρόσθετες πληροφορίες” και υποτίθεται ότι προέρχονται από τη διεύθυνση noreply@avast.com.

Τα ψεύτικα μηνύματα αναπαράγουν τα νόμιμα μηνύματα που αποστέλλονται από την Avast σε αυτούς που αγοράζουν άδειες χρήσης προϊόντων.

Η διαφορά είναι ότι ο αύξων αριθμός που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν υπάρχει στην βάση δεδομένων της Avast. Επιπλέον, το επισυναπτόμενο αρχείο (avast-Antivirus-Order-Details.zip) δεν είναι στην πραγματικότητα ένα έγγραφο, αλλά ένα malware που ανιχνεύεται ως Win32: Malware [Gen].

Μέχρι την Τετάρτη, όταν δημοσιεύτηκε η προειδοποίηση, η Avast παρατήρησε πάνω από 12.500 δείγματα malware.

Αν λάβετε τέτοια μηνύματα, διαγράψτε τα αμέσως. Εάν έχετε ήδη ανοίξει το συνημμένο, να σαρώσετε τον υπολογιστή σας με ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μολυνθεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS