ΑρχικήsecurityΟι Anonymous έχουν θέσει στόχο την Μαροκινή Κυβέρνηση μετά τη σύλληψη εφήβων

Οι Anonymous έχουν θέσει στόχο την Μαροκινή Κυβέρνηση μετά τη σύλληψη εφήβων

Οι αρχές στο Μαρόκο συνέλαβαν ένα ζευγάρι εφήβων, αφού δημοσίευσαν στο Facebook μια φωτογραφία όπου φιλιόντουσαν. Τώρα, οι Anonymous hackers έχουν θέσει στόχο την κυβέρνηση του Μαρόκο.

Οι hackers αναφέρουν σε δήλωσή τους στο pastebin: «Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι δύο μαροκινοί έφηβοι συνελήφθησαν στη βόρειο-ανατολική Μαροκινή πόλη Ναντόρ στις 3 Οκτωβρίου, επειδή παραβίασαν τα χρηστά ήθη κοινοποιώντας στο Facebook μια φωτογραφία τους όπου αντάλλασσαν ένα φιλί έξω από το σχολείο. Μια Τρίτη έφηβος πραγματοποίησης τη λήψη της φωτογραφίας.»

«Η μαροκινή κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να πραγματοποιεί αυτή την παράλογη επίθεση σε μια αθώα έκφραση της αγάπης των νέων αλλά στη διαβόητη ενδοοικογενειακή βία των γυναικών που επικρατεί στη χώρα.»

Επίσης, οι χακτιβιστές δήλωσαν ότι θα παρακολουθούν το ζήτημα μέχρι και την δίκη των εφήβων στις 22 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη παραβιάσει τα συστήματα του Υπουργείου Ύδρευσης (water.gov.ma), ενός οργανισμού που ανήκει στο Μαροκινό Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Μεταλλείας, Νερού και Περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα της παραβίασης είναι η κλοπή ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Η διαρροή των δεδομένων περιλαμβάνει στοιχεία σύνδεσης και διάφορες άλλες πληροφορίες, οι οποίες σύμφωνα με τους hackers, αποτελούν λεπτομέρειες σχετικά με τραπεζικές μεταφορές και τους ατομικούς φακέλους του προσωπικού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS