ΑρχικήinetΦοιτητής δημοσίευσε φωτογραφίες από βιασμό στο Twitter

Φοιτητής δημοσίευσε φωτογραφίες από βιασμό στο Twitter

Την περασμένη Κυριακή, μια νεαρή γυναίκα φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού στην πανεπιστημιούπολη του Οχάιο. Την πράξη του βιασμού παρακολούθησε και ο 19χρονος Vance Blanc, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες της επίθεσης στο  Twitter.

“Ήμουν μάρτυρας σε αυτό το σκηνικό τις προάλλες. Αυτή είναι η φωτογραφία” δήλωσε ο Blanc μέσω του λογαριασμού του.

Στην συνέχεια ο νεαρός προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ιστοσελίδα «εκδίκησης» του Hunter Moore, για να δημοσιεύσει το υλικό. O φοιτητής έστειλε επίσης τη φωτογραφία στο “The Animal House”, το λογαριασμό του χρήστη που οργανώνει πάρτυ στην πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ο Blanc ήταν μόνο ένα από τα 10 άτομα που ήταν παρόντα στην επίθεση. Το θύμα του βιασμού δήλωσε ότι ήταν σε κατάσταση μέθης και δεν θυμάται το περιστατικό, καταγγέλλοντας το βιαστή της.

“Δεν ήθελες να ντροπιαστείς; Ας μην έκανες ηλίθια πράγματα” απάντησε ο Blanc όταν κατηγορήθηκε ότι δεν έλαβε μέτρα για την αποτροπή του βιασμού.

Αργότερα ο χρήστης διέγραψε την φωτογραφία από το λογαριασμό του, όπως και οι άλλοι φοιτητές που την είχαν αναδημοσιεύσει.

“Έπρεπε να διαγράψω αυτή τη φωτογραφία… ήταν διασκεδαστικό για όσο διήρκεσε” έγραψε, εξηγώντας ότι το θύμα της επίθεσης δεν ήταν αναίσθητο εκείνο το βράδυ. “Ήταν ξύπνια. Δεν είχε λιποθυμήσει. Έχω ακούσει φήμες ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Αυτό δεν συνέβη”.

Ο Blanc αργότερα ζήτησε συγγνώμη και ήρθε σε επαφή με την αστυνομία. Σε μετέπειτα δηλώσεις του τόνισε ότι δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του στο κολέγιο, ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης της φωτογραφίας στο διαδίκτυο.

“Ντρέπομαι, και έχω συντάξει μια δήλωση απολογίας με την αστυνομία, καθώς φέρθηκα ανώριμα. Ανέφερα στην αστυνομία ότι ανέβασα την εικόνα στο διαδίκτυο…  όταν κατάλαβα πόσο σοβαρό ήταν αμέσως επικοινώνησα μαζί τους και τους βοήθησα.”

“Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου. Αντιλαμβάνομαι το λάθος μου και μετανιώνω. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος θα ήθελα το όνομά μου να κρατηθεί έξω από αυτό… Δεν θέλω να τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή μου στο πανεπιστήμιο. Ανησυχώ για αυτό. Αυτή είναι η εκπαίδευση μου”, πρόσθεσε ο φοιτητής φοβούμενος για τις συνέπειες των πράξεών του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS