ΑρχικήinetΆγγελος «ΧΑΚΕΡ» δίπλα στον Αβραμόπουλο

Άγγελος «ΧΑΚΕΡ» δίπλα στον Αβραμόπουλο

Ο Ηλίας Παπασταματίου είναι ο «φύλακας-άγγελος» του υπουργού

dimitriskounias@yahoo.gr

Συγκαταλέγεται στους νέους και ανερχόμενους επιστήμονες της χώρας μας με βαθιά γνώση του αντικειμένου του, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον χώρο του διαδικτύου. Ωστόσο, μια τυχαία γνωριμία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον «έβγαλε» από τις πανεπιστημιακές αίθουσες και τον οδήγησε στα υπουργικά γραφεία, από τα οποία πέρασε ο Αρκάς πολιτικός.

Ο Ηλίας Παπασταματίου είναι ένας νεαρός μηχανολόγος μηχανικός και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτενείου, που αποτελεί τον φύλακα-«άγγελο» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς αντιμετωπίζει με επιτυχία οποιοδήποτε επίδοξο «χάκερ», ο οποίος βάζει στο στόχαστρό του την διαδικτυακή παρουσία του κ. Αβραμόπουλο.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας γνωρίστηκε πριν τρία περίπου χρόνια σε μια επίσκεψη του τελευταίου στην ιδιαίτερή του πατρίδα, το Ελληνικό Αρκαδίας, όπου έλκει την καταγωγή του και ο ίδιος. Από τότε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον έχει κοντά του, εντάσσοντάς τον στο στενό του επιτελείο. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών του ανέθεσε την διαδικτυακή και μηχανολογική κάλυψη του γραφείου του, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο είναι ICT Manager του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή ο «κυρίαρχος» του κεντρικού συστήματος υπολογιστών του Πενταγώνου, υπεύθυνος για το σχεδιασμό προηγμένων λύσεων δικτύωσης και την ανάπτυξη εφαρμογών web αλλά και ο διαχειριστής των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών του γραφείου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός Ηλίας έχει «σώσει» αρκετές φορές τον κ. Αβραμόπουλο από ηλεκτρονικές επιθέσεις στα διαδικτυακά του μέσα και συστήματα, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του «γκουρού» της τεχνολογίας στο τέταρτο όροφο του Πενταγώνου.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η ενασχόλησή του, πάντως, με ζητήματα… Άμυνας έχει παρελθόν, γι’ αυτό και αρκετοί από τους συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου, επισημαίνουν σε συζητήσεις τους ότι η μετακόμιση του γαλάζιου πολιτικού στο υπουργείο Άμυνας ήρθε «κουτί» στον Ηλία Παπασταματίου. Θυμίζουν, μάλιστα, ότι κατά την διάρκεια των στρατιωτικών του υποχρεώσεων είχε αναλάβει χρέη… άτυπου τεχνικού συμβούλου του Ελληνικού Στρατού.

Ειδικότερα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοεισλέκτων Ναυπλίου είχε ασχοληθεί με τον σχεδιασμό προηγμένων λύσεων δικτύωσης, την επίλυση των μακροχρόνιων τεχνικών προβλημάτων και τη μηχανογραφική υποστήριξη στο στρατόπεδο, λαμβάνοντας μάλιστα για την προσφορά του και έπαινο από τον διοικητή του κέντρου, συνταγματάρχη Μηνά Παπαδάκη. Αντίστοιχες υπηρεσίες παρείχε και κατά την θητεία του στο στρατόπεδο «Ριτσώνα» στη Χαλκίδα, όπου ήταν χειριστής ραντάρ ελέγχου στο σύστημα πυραύλων HAWK. «Είναι ένας εκ των πολυτιμότερων μελών του επιτελείου του υπουργού με γνώσεις για το αντικείμενό του, που έχει την ικανότητα να προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις και να τις ακυρώνει πριν καν εκδηλωθούν», αναφέρει άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Πεντάγωνο.

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Ο ίδιος παρά το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε σημαντικό συνεργάτη ενός εκ των ισχυρών υπουργών της κυβέρνησης, δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις φιλοδοξίες του για μια μελλοντική ακαδημαϊκή καριέρα. Γι’ αυτό, παράλληλα εργάζεται στο εργαστήριο συστημάτων (DSS Lab) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, ενώ νωρίτερα είχε καταθέσει την πτυχιακή του εργασία με θέμα «Ενεργειακός έλεγχος μιας μονάδας νοσοκομείου». Σημειώνεται, ότι λίγα χρόνια πριν έκανε την πρακτική του άσκηση στην εταιρεία Ελληνικής Έρευνας & Τεχνολογίας παρέχοντας υποστήριξη στην ολοκήρωση των ηλεκτρονικών προγραμμάτων www.xirafia.gr, www.anafandon.gr και www.pithos.grnet.gr.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Ηλίας Παπασταματίου κατά την διάρκεια της φοίτησής του στο Πολυτεχνείο συμμετείχε στην διάσημη ομάδα «Προμηθέας», η οποία κατασκεύασε το πολυβραβευμένο ομώνυμο οικολογικό όχημα υδρογόνου. Απο το Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, ήταν υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και Webmaster της ομάδας, προωθώντας το ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα, πρωτοπόρο στην οικονομία καυσίμου, που συμμετείχε μάλιστα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Shell Eco Marathon το 2010 και το 2011 στη Γερμανία, οπόυ κατατάχθηκε 13ο μεταξύ 209 κατασκευών από άλλες ομάδες που διαγωνίστηκαν από όλη την Ευρώπη.

Σημειώνεται, ότι το όχημα αυτό -που αποτελεί ακόμα και σήμερα καμάρι για το νεαρό σύμβουλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας- είναι μονοθέσιο, κινείται με υδρογόνο, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και μπορεί να διανύσει 840 χλμ. με ένα ισοδύναμο λίτρο καυσίμου. ΕΝΘΕΤΟ

Το site-δωρεά στο Ελληνικό Γορτυνίας

«Ο παρών διαδικτυακός ιστότοπος αποτελεί μια αφιλοκερδή προσφορά των συνεργατών του γραφείου του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου», γράφει στην αρχική του σελίδα το site www.ellinikogortynias.gr, που κατασκεύασε πριν λίγους μήνες ο Ηλίας Παπασταματίου, θέλοντας να ευχαριστήσει με αυτόν τον τρόπο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την εμπιστοσύνη με τον οποίο τον περιβάλλει, αλλά και να τιμήσει τον κοινό τόπο καταγωγής τους.

Ο μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πενταγώνουν δημιούργησε μια προσεγμένη σελίδα στο ίντερνετ το οποίο ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρέχοντας ολοκληρωμένη τουριστική ενημέρωση για το Ελληνικό Αρκαδίας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων περιέχει μια εικονική περιήγηση του χωριού, την εφημερίδα του χωριού σε ηλεκτρονική μορφή, πληροφορίες για τα αξιοθέατα της περιοχής, τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες και τα καφενεία, ενώ διαθέτει πλούσιο φωτογρφικό υλικό και βίντεο από το χωριό και τις εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί κατά καιρούς, αλλά και βιβλία που μπορούν οι διαδικτυακοί επισκέπτες να ξεφυλλίσουν δωρεάν, κάτι που έχει ενθουσιάσει τους συμπατριώτες του κ. Αβραμόπουλου.

Πηγή: metrogreece.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS