ΑρχικήinetΌλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται σε γερμανικούς πάροχους email στον απόηχο των...

Όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται σε γερμανικούς πάροχους email στον απόηχο των αποκαλύψεων σχετικά με την ΝSA

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης και τη δράση της ΝSA είχαν αρνητικές επιπτώσεις για πολλές αμερικανικές εταιρείες, καθώς η εμπιστοσύνη του κόσμου προς αυτές φαίνεται να έχει κλονιστεί. Οι γερμανικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών email όμως, φαίνεται να επωφελούνται από το γεγονός αυτό.

Σύμφωνα με το Arstechnica, οι πιο σημαντικοί πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών της Γερμανίας έχουν δει ραγδαία αύξηση στον αριθμό των νέων χρηστών, έπειτα από τις αποκαλύψεις που βασίζονται στα αρχεία του Edward Snowden. Η Freenet, για παράδειγμα, σημείωσε αύξηση κατά 80 τοις εκατό, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Επιπλέον, η Deutsche Telekom έλαβε υπόψη τις ανησυχίες των πελατών της σχετικά με την κατασκοπεία της NSA για το σχεδιασμό της νέας της καμπάνιας μάρκετινγκ.

Μαζί με τις GMX και Web.de, ξεκινούν  μια νέα καμπάνια με τίτλο “Email Made in Germany”, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι τα emails θα διακινούνται μόνο μέσω εγχώριων servers, μειώνοντας τον κίνδυνο υποκλοπή τους από την NSΑ. Τα μηνύματα θα είναι κρυπτογραφημένα και όταν διακινούνται μέσω μη αξιόπιστου δικτύου, θα εμφανίζεται σχετική προειδοποίηση.

Γενικότερα, η Γερμανία διαθέτει ισχυρή νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, με αποτέλεσμα τα επίπεδα της ασφάλειας που παρέχονται από τους γερμανικούς πάροχους διαδικτυακών υπηρεσιών να είναι ελαφρώς υψηλότερα, σε σχέση με άλλες υπηρεσίες.

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS