ΑρχικήinetΑσπίδα προστασίας κατά των κυβερνοεπιθέσεων από την Google

Ασπίδα προστασίας κατά των κυβερνοεπιθέσεων από την Google

Τρεις νέες υπηρεσίες για την ενίσχυση της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο παρουσίασε η Google

«Ασπίδα προστασίας» θα παρέχει η εταιρεία Google για τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των κυβερνοεπιθέσεων, ως μέρος ενός νέου πακέτου υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη της «ελεύθερης έκφρασης», ανακοίνωσε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, η Google αποκάλυψε επίσης μια νέα τεχνολογία, με την ονομασία uProxy, που επιτρέπει στους πολίτες σε ορισμένες χώρες να παρακάμπτουν τη λογοκρισία από τις κυβερνήσεις ή τα λογισμικά παρακολούθησης και να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το λογισμικό θα είναι διαθέσιμο για τα προγράμματα περιήγησης στο Ίντερνετ Chrome και Firefox, αλλά όχι για τον Internet Explorer της Microsoft, αρχικά τουλάχιστον.

Η νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης στον κόσμο παρουσίασε τις δύο υπηρεσίες αλλά και ένα χάρτη στον οποίο φαίνονται οι κυβερνοεπιθέσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο.

Γνωστή για το εταιρικό της σύνθημα «Μην είσαι Κακός», η Google έχει εδραιώσει τη φήμη της για την αντίσταση της στις αρχές σε όλο τον κόσμο, οι οποίες επιδιώκουν τη λογοκρισία των υπηρεσιών της, YouTube και Blogger.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία «Project Shield», η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει ιστοσελίδες που συχνά δέχονται «επιθέσεις», οι οποίες έχουν πολιτικά κίνητρα. Λόγω του μεγέθους και των εξελιγμένων υποδομών της η Google είναι περισσότερο σε θέση να αντεπεξέλθει σε αυτές τις επιθέσεις εν συγκρίσει με ιστοσελίδες που φιλοξενούνται ανεξάρτητα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι νέες αυτές υπηρεσίες βρίσκονται ακόμα υπό δοκιμή.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS