ΑρχικήsecurityΨεύτικα emails του Dropbox οδηγούν σε κακόβουλα updates του προγράμματος περιήγησης

Ψεύτικα emails του Dropbox οδηγούν σε κακόβουλα updates του προγράμματος περιήγησης

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές τους. Με την βοήθεια του Dropbox, καθοδηγούν τους αποδέκτες ώστε να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Σύμφωνα με την AppRiver, οι ψεύτικες ειδοποιήσεις αναφέρουν: «Γειά σου διαχειριστή, ζητήσατε πρόσφατα έναν σύνδεσμο για να επαναφέρετε ον κωδικό πρόσβασής σας στο Dropbox. Το παλιό πλέον χαρακτηρίζονται ως «επικίνδυνο». Παρακαλώ ακολουθήστε το link για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης.»

Όσοι κάνουν κλικ στο σύνδεσμο κατευθύνονται σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα της Microsoft που καθοδηγεί τους χρήστες να ενημερώσουν τον browser τους.

Τα αρχεία ενημέρωσης (updates) είναι διαθέσιμα για τον Chrome, Internet Explorer και Firefox. Στην πραγματικότητα, τα αρχεία δεν είναι ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης, αλλά μια έκδοση του περιβόητου ZeuS Trojan που κλέβει δεδομένα.

Το domain όπου φιλοξενείται το κακόβουλο site είναι το dynamooblog.ru. Η ίδια περιοχή έχει χρησιμοποιηθεί σε μια παρόμοια εκστρατεία spam που εκμεταλλεύεται το Dropbox.

Αν συναντήσετε τέτοια μηνύματα, διαγράψτε τα αμέσως!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS