ΑρχικήsecurityΑνήλικος έβαλε ενέχυρο κοσμήματα της οικογένειάς του για να ξεπληρώσει hackers που...

Ανήλικος έβαλε ενέχυρο κοσμήματα της οικογένειάς του για να ξεπληρώσει hackers που τον εκβίαζαν

Θύμα εκβιασμού φέρεται ότι έπεσε ένας 17χρονος από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν από hackers, η ταυτότητα των οποίων παραμένει ακόμα άγνωστη.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εγκατέστησαν trojan απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT) στον υπολογιστή του, με την βοήθεια του οποίου κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο της κάμεράς του. Στην συνέχεια κατέγραψαν αποκαλυπτικό βίντεο με τον νεαρό και τον εκβίαζαν προκειμένου να μην το δημοσιοποιήσουν.

Οι ειδικοί ασφάλειας συχνά προειδοποιούν τους χρήστες ότι δεν θα πρέπει να ενδίδουν σε διαδικτυακούς εκβιασμούς, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι hackers θα τηρήσουν τη συμφωνία και δεν θα συνεχίσουν να ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα.

Το θύμα της επίθεσης ωστόσο, ο Hector Hernandez, ενέδωσε στους εκβιασμούς. Οι hackers ζήτησαν αρχικά 300 δολάρια (220€) από τον 17χρονο, στη συνέχεια άλλα 1.100 (800€), και έπειτα ακόμα 300, απειλώντας τον ότι εάν δεν συμμορφωθεί θα στείλουν το βίντεο στους φίλους του και στη συνέχεια θα το δημοσιεύσουν και στην ιστοσελίδα του σχολείου του.

Για να πληρώσει τα λύτρα και χωρίς να το αναφέρει σε κανέναν, ο Hernandez έβαλε ενέχυρο κοσμήματα της οικογένειάς του. Ωστόσο, το ενεχυροδανειστήριο του έδωσε μόνο 1,500 δολάρια ( € 1,100 ) για κοσμήματα αξίας περίπου 100.000 δολαρίων ( € 75.000 ).

Ο νεαρός στην συνέχεια απέστειλε τα χρήματα στις Φιλιππίνες μέσω της Western Union. Τέτοιες πληρωμές είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν, ώστε να αποζημιωθεί ο χρήστης.

Τώρα, η οικογένεια του Hernandez προσπαθεί να ανακτήσει τα κοσμήματα από το ενεχυροδανειστήριο. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στον ανήλικο η πώληση των κοσμημάτων.

Ο υπάλληλος στο ενεχυροδανειστήριο υποστήριξε ότι οι πελάτες χρησιμοποιούν συχνά πλαστές ταυτότητες και είναι αδύνατο να ελέγξει τη νομιμότητά τους. Ωστόσο, ο Hernandez ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα και το κατάστημα πήρε τα κοσμήματα γνωρίζοντας ότι ήταν 17.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS