ΑρχικήsecurityΟι Anonymous διέρρευσαν έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας

Οι Anonymous διέρρευσαν έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας

Anonymous-Hacks-Ukraine-s-Ministry-of-Foreign-Affairs-Documents-Leaked-393521-2

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα της παραβίασης, ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τους χακτιβιστές, η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσω της παραβίασης μια ουκρανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η οποία αναφέρθηκε από τους hackers ως “EuroTraceTelcom”.

Οι χάκερς δήλωσαν ότι το πρώτο μέρος της μαζικής διαρροής των εγγράφων είναι αφιερωμένο στον Πρέσβη της Ουκρανίας στο Αζερμπαϊτζάν, Alexander Mishchenko.

“Ξεκινήσαμε με στοιχεία για την Πρεσβεία της Ουκρανίας στο Αζερμπαϊτζάν, γιατί ανησυχούμε για την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, που αφορά την αξιοποίηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της συμφωνίας έχει να κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας – Tymoshenko” έγραψαν οι χακτιβιστές στο cyberguerrilla.org.

“Οι πετρελαϊκοί όμιλοι του Αζερμπαϊτζάν σχετίζονται στενά με τη συμφωνία με τον Tymoshenko και η Πρεσβεία της Ουκρανίας διατηρεί πολλά από αυτό το μυστικό. Έτσι αποφασίσαμε να τους ταρακουνήσουμε λίγο, διαρρέοντας αυτά τα δεδομένα”, πρόσθεσαν.

Μια προεπισκόπηση των αρχείων που διέρρευσαν έχει δημοσιευτεί στο imgur.com, η οποία περιέχει διάφορα έγγραφα, ένα αντίγραφο του διαβατηρίου ενός πολίτη των ΗΠΑ, καθώς και μερικές φωτογραφίες .

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS